HIL Testing

Door Willeke de Rooij In Testen

De woensdagavond staat bij de VX Company unit Test Services voortaan in het teken van Mindstorms. Op een leuke wijze leren we de basisprincipes van programmeren, wat embedded systems zijn, hoe mechanica en software samen kunnen werken, en allerlei testprincipes die je kunt toepassen.

Simulatie

Naar aanleiding van de eerste workshop in ons TestLab kreeg ik een foto van een grasmaaier. Een “slimme” grasmaaier. Helaas lijkt het er op dat deze maaier geen rekening houdt met vijvers in een gazon. En dan kan het zomaar gebeuren dat je je grasmaaier kwijt bent, en hem pas weer terug vindt als je de vijver aan de jaarlijkse schoonmaakbeurt onderwerpt.

Ons zelfrijdende autootje, dat objecten kan ontwijken, deed denken aan een automatische grasmaaier, of stofzuiger. Dus hebben we dit concept in ons Testlab gebruikt. Hoewel ons autootje niet beschikt over een maaidek, kan het concept wel getest worden. Het grasveld wordt vervangen door een tafelblad, de vijver bevindt zich aan de randen van de tafel. Deze simulatie zou je kunnen omschrijven als een HIL test (Hardware in Loop).

HIL Testing

HIL testen worden vaak gebruikt bij embedded systemen. Hardware en software vormen een geheel. Zonder software heb je niets aan de hardware en zonder hardware kun je de software niet gebruiken. HIL testen simuleren verschillende toestanden waarin een object zich kan bevinden. In een veilige simulatieomgeving verkrijg je zo informatie over het gedrag van je ontwerp. In ons geval simuleren we dus een gat in de grond (de vijver). Om de HIL test betrouwbaarder te maken, zouden we de meetgegevens van onze sensor moeten testen boven een glas water. Als de sensor “door het water” meet dan geeft dat weer informatie voor het uiteindelijke ontwerp.

Wil je ook een keer een avond bij ons TestLab meemaken? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Dit veld is verplicht.

Vul een geldig e-mailadres in.

Dit veld is verplicht.