Stickers - VX Company

Blogs

Ga ernaast zitten, dan zit je altijd goed

Voor veel Data Analysis Consultants een bekende situatie: je werkt aan een project bij een klant waarbij ook een Business Analist betrokken is die jouw hulp goed kan gebruiken. Jij, als Consultant, kan hem of haar van de juiste data voorzien zodat de Analist meer inzicht krijgt in de business. Meestal heb je een globaal idee van wat de informatiebehoefte is en ga je op basis hiervan aan de slag.

Lees meer

De eerste maanden als VX’er

Ik ben Dominique en sinds oktober 2020 in dienst bij VX Company. Ik werk als Data Analytics Consultant bij de business unit BI & Advanced Analytics. Het was een beetje een aparte periode om te starten bij een nieuwe werkgever, maar ik ben goed ontvangen door het team. De meeste collega’s van mijn unit heb ik ontmoet via Teams (het nieuwe normaal).

Lees meer

Welke keuzes maak je en waarom

De do’s en don’ts in testautomatisering

Testautomatisering maakt de tester overbodig. Je schrijft een paar tests in één of andere tool en zorgt dat die elke dag draaien. Als er een fout naar voren komt dan grijpt de ontwikkelaar in, lost de bug op en daardoor draait de test weer naar behoren. Nou mooi, is dat opgelost, einde blog. Of toch niet?

Lees meer

Testspecialist Dave vertelt over zijn werk

Inmiddels werk ik alweer ruim 12 jaar voor VX Company waar ik een zeer veelzijdige baan heb. Ik adviseer en begeleid organisaties bij het opzetten van het testproces en in het bijzonder frameworks voor testautomatisering. Daarnaast geef ik als testcoach testtrainingen, van testtechnieken t/m het inrichten van testautomatisering.

Lees meer

Testers testen, computers controleren

Laat ik meteen zeggen waar het op staat. Testautomatisering is het automatiseren van controles, niet het automatiseren van testen. Testen worden gedaan door mensen, controles kunnen worden gedaan door computers. Laten we stoppen en het vanaf nu controleautomatisering noemen, al bekt dit veel slechter.

Lees meer

Oude software of applicatie vervangen of vernieuwen?

Bij de meeste organisaties draaien applicaties waarvan bedrijfsprocessen afhankelijk zijn. Zonder deze applicaties wordt de werkdag vervelend of zelfs onmogelijk. Dit leidt niet alleen tot frustratie van medewerkers, maar nog vervelender, ook klanten haken af omdat een organisatie de bedrijfsprocessen niet op orde heeft. Daarom is het ontzettend belangrijk om de werking van applicaties regelmatig kritisch te bekijken. Denk daarbij ook na over de toekomstbestendigheid en de veiligheid van het product.

Lees meer

Mijn eerste weken bij VX Company

Het is 7.00 uur. De wekker gaat en mijn eerste werkdag bij VX Company staat voor de deur. Met gezonde zenuwen stap ik uit bed en begin ik mij klaar te maken voor de introductiedag. Ik weet wat me te wachten staat en ondanks ‘het virus’ is het VX Company erg goed gelukt om deze dag zo persoonlijk mogelijk te maken. Ik zal mijn eerste dag dan ook niet beginnen met thuiswerken, maar ik mag al met een aantal collega’s – uiteraard op afstand – kennismaken op het kantoor in Baarn.

Lees meer

Add offline capabilities to your Angular app

So you want your Angular app to work offline? Great, just build a Progressive Web App (PWA)! That’s easily said, but hardly the full story. What if you have an existing online app to which you want to add offline capabilities? Or perhaps you are designing a new app that will work mostly online, but needs one or two screens to work offline as well?

Lees meer

Waarom ik een DJ in de IT ben…

De laatste jaren werk ik dagelijks met het Power-platform van Microsoft. Voor als je niet weet wat het is: het is een set van drie tools: met PowerApps maak je low code applicaties, met Power Automate maak je workflows en koppelingen met andere diensten en met Power BI maak je rapportages. Je krijgt het allemaal gratis in Microsoft/Office 365, maar welke addertjes daar onder het gras zitten vertel ik graag in mijn volgende blog.  

Lees meer

Op maat gemaakte software: hoe houd je met behulp van prototyping de kosten onder controle?

Op maat gemaakte software is als een goed maatpak: het helpt om toegang te krijgen tot al jouw data, waardevolle rapportages te maken, informatie te bewerken en is ook nog eens veilig. Het roept echter ook vragen op. Hoe houd je de kosten onder controle?

Lees meer

Je applicatie ‘as-a-service’ draaien vanaf Microsoft Azure

Applicaties werden tot niet zo lang geleden standaard geïnstalleerd op fysieke hardware. Deze hardware had vaak de vorm van een pizzadoos, in een rack, zoals op de afbeelding hieronder, konden een dozijn servers in de kelder geplaatst worden. De maandelijkse kosten van applicaties liepen hierdoor behoorlijk in de papieren: naast de directe kosten zoals ruimte, energie, koeling en beveiliging moest het operating system regelmatig worden bijgewerkt, en moest de hardware iedere drie jaar vervangen worden.

Lees meer