Stickers - VX Company

Blogs

Your secret weapon for flow and productivity: Windows Notepad

How do you keep track of your tasks as a software developer? Perhaps your team uses a Kanban board, or issue-tracking system. And personally you might have a calendar, a to-do list, or even a personal productivity system such as Getting Things Done. There are a lot of productivity apps you can download. But there is one app that hardly ever shows up in productivity app reviews. An app that keeps you in a state of flow and makes you very productive: good old Windows Notepad*.

Lees meer

Orde scheppen in de data verzameling

Waarschijnlijk heeft jouw organisatie, net zoals heel veel andere, de nodige data verzameld over diverse onderwerpen: processen, transacties, planningen en klanten. Er is een grote kans dat al die data is verzameld via verschillende applicaties en daardoor in meerdere bronnen te vinden is. Het blijkt vaak lastig die bronnen te integreren en de data te transformeren tot waardevolle inzichten. In deze serie blogs nemen mijn collega’s en ik je mee in hoe VX Company jou helpt om orde te scheppen in jouw data verzameling, zodat je data-gedreven beslissingen kan nemen. Een van de eerste stappen in dit proces is de huidige situatie inventariseren en het toekomstbeeld schetsen. Ik heb in de afbeelding hieronder alvast onze aanpak voor die inventarisatie samengevat.

Lees meer

Power to the people

Het Power Platform van Microsoft bestaat uit de 3 P’s: PowerApps, Power Automate en Power BI. De Power familie bestaat uit een set applicaties waarmee selfservice IT mogelijk is. In principe kan iedere medewerker met deze tools een app bouwen (PowerApps), de app integreren met andere systemen (Power Automate) en rapportages bouwen (Power BI). De voorouders en inspirators van deze Power applicaties zijn Excel en SharePoint. Van Excel zijn de commando’s geleend en van SharePoint de selfservice gedachte.

Lees meer

Centralize your .NET exception handling with filters

Door Niek Kuijken In .NET

If your application is riddled with try-catch blocks, you might want to get familiair with Exception Filters. These are a type of middleware that you can hook into your request pipeline quite easily, which can give you a much more central and intuitive way of handling your errors.

Lees meer

Kotlin, the essence of Java

In this series of posts I want to show you how Kotlin improved on the Java language, without going into too much of the added features. Just the features that enhance your (existing) Java code.

Lees meer

Fiets jij een eindje mee met Joost?!

Joost de Bos is een enthousiaste en leergierige Java ontwikkelaar met een afgeronde hbo Informatica opleiding, die alweer vijf jaar bij VX Company werkt. Naast zijn werk fietst hij graag en kijkt hij graag naar sportwedstrijden. Hij is in dienst gekomen vanwege de informele sfeer en omdat VX Company een bedrijf is waar je (buiten corona-tijd om) in het bedrijfsrestaurant en de wandelgangen je collega’s bij hun voornaam begroet. Daarnaast word je niet van bovenaf gestuurd maar begeleid en dat is wat Joost bij VX Company aanspreekt. Wij zijn benieuwd hoe het met de carrière van Joost gaat, dus we hebben hem wat vragen gesteld. Natuurlijk op de fiets en met gepaste afstand.  

Lees meer

Ga ernaast zitten, dan zit je altijd goed

Voor veel Data Analysis Consultants een bekende situatie: je werkt aan een project bij een klant waarbij ook een Business Analist betrokken is die jouw hulp goed kan gebruiken. Jij, als Consultant, kan hem of haar van de juiste data voorzien zodat de Analist meer inzicht krijgt in de business. Meestal heb je een globaal idee van wat de informatiebehoefte is en ga je op basis hiervan aan de slag.

Lees meer

De eerste maanden als VX’er

Ik ben Dominique en sinds oktober 2020 in dienst bij VX Company. Ik werk als Data Analytics Consultant bij de business unit BI & Advanced Analytics. Het was een beetje een aparte periode om te starten bij een nieuwe werkgever, maar ik ben goed ontvangen door het team. De meeste collega’s van mijn unit heb ik ontmoet via Teams (het nieuwe normaal).

Lees meer

Welke keuzes maak je en waarom

De do’s en don’ts in testautomatisering

Testautomatisering maakt de tester overbodig. Je schrijft een paar tests in één of andere tool en zorgt dat die elke dag draaien. Als er een fout naar voren komt dan grijpt de ontwikkelaar in, lost de bug op en daardoor draait de test weer naar behoren. Nou mooi, is dat opgelost, einde blog. Of toch niet?

Lees meer

Testspecialist Dave vertelt over zijn werk

Inmiddels werk ik alweer ruim 12 jaar voor VX Company waar ik een zeer veelzijdige baan heb. Ik adviseer en begeleid organisaties bij het opzetten van het testproces en in het bijzonder frameworks voor testautomatisering. Daarnaast geef ik als testcoach testtrainingen, van testtechnieken t/m het inrichten van testautomatisering.

Lees meer

Testers testen, computers controleren

Laat ik meteen zeggen waar het op staat. Testautomatisering is het automatiseren van controles, niet het automatiseren van testen. Testen worden gedaan door mensen, controles kunnen worden gedaan door computers. Laten we stoppen en het vanaf nu controleautomatisering noemen, al bekt dit veel slechter.

Lees meer

Oude software of applicatie vervangen of vernieuwen?

Bij de meeste organisaties draaien applicaties waarvan bedrijfsprocessen afhankelijk zijn. Zonder deze applicaties wordt de werkdag vervelend of zelfs onmogelijk. Dit leidt niet alleen tot frustratie van medewerkers, maar nog vervelender, ook klanten haken af omdat een organisatie de bedrijfsprocessen niet op orde heeft. Daarom is het ontzettend belangrijk om de werking van applicaties regelmatig kritisch te bekijken. Denk daarbij ook na over de toekomstbestendigheid en de veiligheid van het product.

Lees meer