Stickers - VX Company

Blogs

Testers testen, computers controleren

Laat ik meteen zeggen waar het op staat. Testautomatisering is het automatiseren van controles, niet het automatiseren van testen. Testen worden gedaan door mensen, controles kunnen worden gedaan door computers. Laten we stoppen en het vanaf nu controleautomatisering noemen, al bekt dit veel slechter.

Lees meer

Het vertrouwen van VX Company

Over de IT wordt veelal gezegd dat het altijd in beweging is. Dit klinkt als een cliché, dat is het misschien ook, maar het klopt wel. Toen ik een paar jaar geleden besloot van vakgebied te switchen was dit een reden om te kiezen voor de IT. Ik leer graag nieuwe dingen en kan een uitdaging wel aan. IT sloot aan op deze wens. 

Lees meer

Responding to Change

As we are agile testers we are familiar with the value “Responding to Change over following a plan”. This has not been more true over the past weeks.

Lees meer

Presentatie voorbereiden 101

‘Involving Your Team Through Play’, dat was de titel van de presentatie die ik afgelopen november gaf op de EuroSTAR Software Testing Conference in Den Haag. Ik vertelde hier over de activiteiten die ik met mijn teamleden deed om ze te betrekken bij testen. Wij brachten bijvoorbeeld risico’s in kaart, pasten verschillende testtechnieken toe en rapporteerden bugs op een duidelijke manier.

Lees meer

Draaideurbugs die komen en gaan

Als tester kom je onverwachte bugs tegen, dat is vanzelfsprekend. Je ziet
kleine, onbelangrijke bugs, kleine bugs die later toch een groot probleem blijken te zijn, spookachtige bugs die op een onverklaarbare wijze weer verdwijnen, draaideurbugs die komen en gaan. En zo af en toe kom je een bug tegen die er eigenlijk niet had moeten zijn.

Lees meer

Security

Security klinkt een beetje angstaanjagend. Als de veiligheid van een systeem niet goed op orde is dan kan dit grote gevolgen hebben. Als tester heb je daarom een grote verantwoordelijkheid, maar we zijn nog niet allemaal klaar voor deze verantwoordelijkheid.

Lees meer

Kritisch kijken met waarom-vragen

We gaan een app maken! Dit klinkt als een superleuk idee, maar is niet altijd de oplossing voor een probleem. Niet altijd worden de wensen van eindgebruikers goed in kaart gebracht waardoor een app niet voldoet en niet of nauwelijks wordt gebruikt. De gebruiksvriendelijkheid van een applicatie kan ook een groot verschil maken. Als tester test ik daarom niet alleen een systeem maar kijk ik ook kritisch naar het gebruik om dergelijke situaties te voorkomen.

Lees meer

Goed gereedschap is het halve werk

Als je ooit hebt verbouwd dan heb je waarschijnlijk in de praktijk ervaren dat goed gereedschap onmisbaar is. Een van mijn grootste ergernissen is een versleten schroevendraaier. Zelfs voor de kleinste klusjes maakt een goede schroevendraaier een enorm verschil. Goed gereedschap is ook in testen het halve werk.

Lees meer

Neem eens een stapje terug

Het oude is vaak een goede inspiratiebron voor het nieuwe. Afgelopen week ruimde ik mijn verzameling van ruim 300 notities op. Om te beslissen welke notities ik wilde houden en welke ik wilde verwijderen heb ik ze allemaal doorgekeken. Zo kwam ik notities tegen van ideeën die ik niet heb uitgevoerd vanwege tijdsgebrek of een gebrek aan middelen, maar nog steeds goed genoeg zijn om op te pakken.

Lees meer