terug naar overzicht

29/04/16

Nieuws nieuws

Sponsoring
logo vx, vx company

VX Company

+31 35 539 09 09


29/04/16

VX Company steunt project ‘iRemember – brengt mensen ‘tot leven’ van woonzorgcentrum Mariënburg

Het is moeilijk om iemand die je liefhebt te verliezen aan Alzheimer of een andere vorm van dementie. Het is bovendien beangstigend om je voor te stellen dat dit jezelf ook kan overkomen. Maar er is reden tot hoop op een beter leven voor mensen met Alzheimer. IT-dienstverlener VX Company uit Baarn en wasserij Newasco De Hoop uit Amersfoort sponsorden met een Apple MacBook Air en 10 iPod Shuffle’s het iRemember project van Mariënburg, een woonzorgcentrum in Soest. Daarmee maken zij het voor cliënten met Alzheimer of een andere vorm van dementie in Soest mogelijk om – door muziek te luisteren – verbinding te maken met hun omgeving.

iRemember project

Alzheimer of een andere vorm van dementie tasten als laatste de hersendelen aan die iets doen met muziek en persoonlijke herinneringen. Het iRemember project helpt mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie door middel van muziek. Door deze mensen hun persoonlijke en favoriete muziek te laten luisteren, kunnen zij verbinding maken met hun omgeving, verzorgers en kinderen. Ook kunnen naar aanleiding van de muziek herinneringen, verhalen en emoties loskomen.

Samenstellen van persoonlijke afspeellijsten

Dinsdag 29 maart 2016 is het iRemember project van start gegaan. Thijs Mullink van de stichting Music u0026amp; Memory gaf een presentatie over zijn ervaringen tijdens eerdere projecten. Deze stichting ondersteunt het projectteam van woonzorgcentrum Mariënburg.rnrnBert Grevelink, CTO van VX Company, overhandigde de door VX Company ter beschikking gestelde, nieuwe Apple MacBook Air. Hierop worden, in nauw overleg met de cliënt, door verzorgers en kinderen persoonlijke afspeellijsten samengesteld. Door deze afspeellijst op een iPod Shuffle te plaatsen, kan de bewoner met een koptelefoon van zijn of haar persoonlijke muziek genieten.rnrnVX Company en wasserij Newasco De Hoop wensen het team van Mariënburg veel succes en de bewoners, mantelzorgers en kinderen veel mooie momenten van contact.

Noot

De documentaire ‘Alive Inside: een ontroerend verhaal van de muziek en het geheugen’ laat zien wat het in Mariënburg opgestarte project inhoudt. De documentaire won de publieksprijs in 2014 op het Sundance Film Festival .rnrnAlive Inside laat zien dat in zichzelf gekeerde mensen weer verbinding kunnen maken met zichzelf en hun dierbaren. Cliënt Henry komt letterlijk weer ‘tot leven’ als hij een iPod krijgt aangereikt met daarop zijn favoriete liedjes van Cab Calloway.rnrnAlive Inside is te zien op Netflix en iTunes. Een trailer vind je op: u003ca href=u0022https://www.youtube.com/watch?v=UlWBmUUutL0u0026amp;feature=youtu.beu0022 target=u0022_blanku0022 rel=u0022noopeneru0022u003ehttps://www.youtube.com/watch?v=UlWBmUUutL0u0026amp;feature=youtu.beu003c/au003e.

Delen