Stickers - VX Company

Blogs

Multitasking, verleidelijk maar gevaarlijk

Zit je op dit moment tegelijkertijd je mail te checken, te appen met een klant èn naar een kattenfilmpje te kijken? Ben jij ook zo’n goede multitasker en doe je soms wel 10 verschillende dingen tegelijk?

Lees meer

Scaling doe het niet!… tenzij

Stel, je hebt meerdere scrum teams en bent op zoek naar grip. Een Agile framework is dan niet automatisch de oplossing.

Lees meer

Communication Sites in Office 365. Wat kan ik er mee?

Microsoft is Office 365 aan het voorzien van een nieuw jasje, de zogenoemde ‘Modern Experience’. Het begon met nieuwe weergaven in lijsten en bibliotheken, dit werd vervolgens uitgebreid met moderne pagina’s en sinds een paar maanden Communication Sites. Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Lees meer

Security

Security klinkt een beetje angstaanjagend. Als de veiligheid van een systeem niet goed op orde is dan kan dit grote gevolgen hebben. Als tester heb je daarom een grote verantwoordelijkheid, maar we zijn nog niet allemaal klaar voor deze verantwoordelijkheid.

Lees meer

Blockchain consensus mechanismen

In mijn vorige blogs heb ik geschreven over blockchain in het algemeen, smart contracts en hoe deze zijn te maken. Waar ik tot nu toe weinig aandacht aan heb geschonken, is hoe blockchains zonder centrale partij überhaupt tot overeenstemming (consensus) kunnen komen.

Lees meer

Kritisch kijken met waarom-vragen

We gaan een app maken! Dit klinkt als een superleuk idee, maar is niet altijd de oplossing voor een probleem. Niet altijd worden de wensen van eindgebruikers goed in kaart gebracht waardoor een app niet voldoet en niet of nauwelijks wordt gebruikt. De gebruiksvriendelijkheid van een applicatie kan ook een groot verschil maken. Als tester test ik daarom niet alleen een systeem maar kijk ik ook kritisch naar het gebruik om dergelijke situaties te voorkomen.

Lees meer

Goed gereedschap is het halve werk

Als je ooit hebt verbouwd dan heb je waarschijnlijk in de praktijk ervaren dat goed gereedschap onmisbaar is. Een van mijn grootste ergernissen is een versleten schroevendraaier. Zelfs voor de kleinste klusjes maakt een goede schroevendraaier een enorm verschil. Goed gereedschap is ook in testen het halve werk.

Lees meer

Voel de muziek en dans!

Veel organisaties beginnen een Agile transitie door software-ontwikkelteams of andere operationele teams volgens de regels van het Scrum framework te laten werken. Dat is lekker zichtbaar. Er is een Scrumbord waar kaartjes op hangen met taken en werk. En iedere ochtend staat het team daar een kwartier naast om het werk door te nemen en de dag te plannen.

Lees meer