terug naar overzicht

Professional Scrum Product Owner

2 trainingsdagen
€1.250
Baarn

Waarom de Professional Scrum Product Owner training?
Scrum is eigenlijk heel simpel. Het kent maar elf regels. Iedereen kan het, toch? De praktijk blijkt helaas een stuk weerbarstiger. Goed Product Ownership is dé sleutel voor het succesvol werken volgens Scrum. Als professioneel Product Owner gaat het om meer dan het schrijven van requirements of het beheren van een Product Backlog. Daarom is er de Professional Scrum Product Owner training. In twee trainingsdagen leiden onze trainers je op tot Scrum Product Owner. Je doet alle kennis en ervaringen op waarmee je ieder Scrum traject tot een succes kunt maken.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is voor Product Owners, Product Managers en iedereen die verantwoordelijk is voor het succesvol in de markt zetten van producten en diensten.

Wat leer je tijdens deze training?
Na deze training ken je alle aspecten van het Product Ownership en weet je hoe je die inzet. Je leert hoe je de klant vertegenwoordigt richting het Scrum team en hoe je ervoor zorgt dat iedereen met de juiste visie naar het product kijkt. De training is interactief en tijdens de training spelen we spellen om de theorie te ondersteunen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • De theorie van Scrum
  • De praktijk: binnen Scrum wordt gestuurd op waarde toevoegen voor de klant. Maar waarom is dat en hoe pak je dit goed aan?
  • Product Management: we gaan in op de product lifecycle en de invloed van Scrum hierop
  • Managing Requirements: je leert hoe je veranderende requirements bij de ontwikkeling van software goed beheert en prioriteert
  • Plannen met Scrum: je leert hoe je klanten kunt informeren over de voortgang

Vereiste voorkennis
Je hoeft geen theoretische voorkennis of ervaring te hebben. Het is wel handig om voorafgaand aan de training enige basiskennis op te doen door het lezen van de Scrum Guide: scrumguides.org.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en om hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Alle deelnemers die de Professional Scrum Product Owner training afronden ontvangen een wachtwoord om het Professional Scrum Product Owner (PSPO) examen af te leggen. Als je ervoor kiest het examen binnen 14 dagen af te leggen, dan is een eventuele herkansing van het examen gratis.

De Scrum.org certificering is professional en internationaal erkend. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar professionals in het bezit van een officieel Scrum certificaat. Daarnaast hoef je de certificering niet te vernieuwen, hij blijft dus altijd geldig. Je doet het examen online, op een moment dat het jou het beste schikt.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de Professional Scrum Product Owner training bij VX Company zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Maak het oefenexamen via Scrum.org en kijk eens op de speciale Suggested Reading pagina van Scrum.org.

Training is vol

12 mei

T/M

13 mei

Trainer:

Maarten Hoppen

Training is vol

24 mei

T/M

25 mei

Trainer:

Maarten Hoppen

Training is vol

16 juni

T/M

17 juni

Trainer:

Maarten Hoppen

Training is vol

29 juni

T/M

30 juni

Trainer:

Maarten Hoppen

Training is vol

08 september

T/M

09 september

Trainer:

Maarten Hoppen

Training is vol

14 september

T/M

15 september

Trainer:

Maarten Hoppen

03 oktober

T/M

04 oktober

Trainer:

Maarten Hoppen

17 oktober

T/M

18 oktober

Trainer:

Maarten Hoppen

01 november

T/M

02 november

Trainer:

Maarten Hoppen

29 november

T/M

30 november

Trainer:

Maarten Hoppen

05 december

T/M

06 december

Trainer:

Maarten Hoppen

22 december

T/M

23 december

Trainer:

Maarten Hoppen

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.250 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

"*" geeft vereiste velden aan

newsbrief
Privacy statement

Delen

meer weten over deze training?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus