Self Service BI

Boonstra Parts streeft ambities na met nieuwe backoffice applicatie

Boonstra Parts is het grootste motorfiets demontagebedrijf in Europa. Wat begon als een kleine sloperij is uitgegroeid tot een magazijn met meer dan 200.000 tweedehands onderdelen! De voorraad is gekoppeld aan de webshop, waar bezoekers de actuele voorraad bekijken en bestellen. Elke demontage motorfiets wordt volledig gedemonteerd en de bruikbare onderdelen worden uitgebreid getest. Daarna worden de gebruikte onderdelen gelabeld en gefotografeerd. Boonstra verzendt de onderdelen over de hele wereld.

Casus

Boonstra Parts wil doorgroeien, efficiënter werken en een nog betere service leveren. Door digitale transformatie wil Boonstra Parts een onoverbrugbare voorsprong creëren op de concurrentie. De huidige standaard applicatie ontwikkelt onvoldoende mee met de ambities. Om deze ambitie te realiseren wil Boonstra Parts daarom een nieuwe applicatie laten bouwen; op maat, zodat de applicatie uniek en onderscheidend is.

Hier komt VX Company om de hoek kijken. VX Company wordt de software development partner. Boonstra Parts heeft ambities en ideeën maar er is geen vastomlijnd ontwerp van de nieuw te bouwen applicatie. Ze zoeken een partner die helpt de ambities waar te maken en zelf kritisch meedenkt. Tegelijkertijd wordt er van deze partner verwacht dat deze kostenbewust is en alleen realiseert wat daadwerkelijk waarde toevoegt.

We willen innoveren,
zodat we marktleider blijven.

Erik Hooijenga
Directeur

De toegevoegde waarde van VX Company

Ontwikkeling applicatie op basis van UX-ontwerp en High Level Design
Bij applicatieontwikkeling wil de opdrachtgever vooraf inzicht hebben in kosten en doorlooptijd. Dat staat op gespannen voet met ‘zuiver’ Agile werken. Daarom heeft VX Company een eigen aanpak ontwikkeld. Na een korte ontwerpfase wordt de applicatieontwikkeling volgens het Agile principe gerealiseerd.

In de ontwerpfase werkt het kernteam van VX in nauwe samenspraak met Boonstra Parts de applicatie nader uit, zowel in functionele als in technische zin. Het resultaat van deze fase is een User Experience-ontwerp (UX), een Project Start Architectuur (PSA) en een High Level Design (HLD). Een gespecialiseerde UX-designer werkt de informatieanalyse concreet uit in het UX-ontwerp. Dat gebeurt in een aantal slagen, met input en feedback vanuit de Product Owner. De Solution Architect en Lead Developer werken de architectuurplaat uit, zodat ook de technische kaders en afhankelijkheden scherp in beeld zijn. De feitelijke ontwikkeling van de applicatie is conform de Agile aanpak in sprints.

 

Het voordeel van deze aanpak is dat het High Level Design in combinatie met het User Experience ontwerp, houvast geeft voor de ontwikkeling van de applicatie in sprints. Aan het begin van het traject is er een betrouwbare inschatting gegeven van de benodigde investering. Tegelijk is het ontwerp niet in beton gegoten en bieden de refinement en reviewsessies de flexibiliteit om gedurende het proces het ontwerp verder te detailleren en aan te passen.

VX Company heeft een nieuwe backoffice applicatie gerealiseerd. De applicatie ondersteunt het hele proces van demontage tot op voorraad leggen van onderdelen, het aanbieden van de onderdelen in de webshop en het proces van order tot levering.

Op 1 april 2019 is het project gestart en Boonstra Parts is op 1 januari 2020 met de nieuwe applicatie in productie gegaan. Sindsdien beheert VX Company de applicatie en wordt de applicatie doorontwikkeld conform de wensen.

“Dag 1: We zijn vandaag minimaal even productief geweest als in het oude systeem, terwijl we de eerste twee uur bijna niks hebben gedaan i.v.m. uitleg.”

Ferdinand Visch
IT Manager

Stel mij een vraag

Ben je benieuwd hoe je net als Boonstra Parts een stap voorwaarts zet in digitale transformatie? Bel mij of stel dan een vraag via het formulier.

Tjeerd Keuning@4x

Tjeerd Keuning

Managing Consultant

+31 6 53 50 43 69 Stuur Tjeerd een e-mail

Voornaam invullen

Achternaam invullen

Organisatie invullen

Alleen cijfers invullen

E-mailadres invullen

Stel een vraag

Ja, ik blijf graag op de hoogte van VX Company

Met het verzenden van dit formulier begrijp ik dat mijn gegevens worden verwerkt door VX Company
zoals hierboven aangegeven en beschreven in de Privacy Statement *

Dit veld is verplicht