Case PKF/Post

Interconnect realiseert applicatie in co-creatie met VX Company

Interconnect is internet serviceprovider voor de zakelijke markt en specialist in Cloud en datacenterdiensten. Zekerheid en betrouwbaarheid staan bij Interconnect hoog in het vaandel. Met een sterke focus op private Cloud, inclusief alle security en connectiviteit, is Interconnect business partner voor bedrijven en organisaties die zoeken naar een betrouwbaar fundament voor hun kritieke IT-infrastructuur.

Casus

Interconnect had een (in eigen beheer ontwikkelde) backoffice applicatie die aan vernieuwing toe was. De nadruk ligt op het geautomatiseerd en dus snel leveren van diensten aan hun klanten. Het is een strategische keus van Interconnect om de applicatie in eigen beheer te ontwikkelen. Zo kan Interconnect het best de zekerheid en betrouwbaarheid garanderen.

Nadat het maatwerkontwikkeltraject bij Interconnect reeds intern gestart is, heeft VX Company een Quick Scan uitgevoerd. De Quick Scan geeft inzicht in:

  • de juistheid van gemaakte technische keuzes bij de ontwikkeling;
  • de effectiviteit van het ontwikkelproces;
  • de mogelijke verbeteringen;
  • de haalbaarheid van de planning.

Op basis van de bevindingen die uit de Quick Scan naar voren zijn gekomen, heeft VX Company een adviesrapport gepresenteerd. Interconnect heeft VX Company gevraagd om te helpen bij het uitvoeren van het gegeven advies en om de nieuwe applicatie tijdig af te ronden. De voorwaarde hiervoor was dat een minimale versie op de afgesproken datum in productie moest staan.

Interconnect beschikt over eigen datacenters in Den Bosch en Eindhoven met een eigen glasvezelnetwerk in beide regio’s.

De toegevoegde waarde van VX Company

De nieuwe backoffice applicatie wordt gerealiseerd in co-creatie bij Interconnect in Den Bosch. Binnen het team levert Interconnect de Product Owner en twee .NET Developers en VX Company de Solution Architect, de Lead .NET Developer, twee .NET Developers en één Senior Tester. VX Company brengt kennis en ervaring in van state-of-the art ontwikkelmethoden en -tools en helpt Interconnect zo aan een applicatie, die klaar is voor de toekomst: gebruiksvriendelijk en onderhoudbaar.

Ook op het vlak van Agile werken voegt VX Company waarde toe. Om het project tot een succes te maken is er voor anderhalve dag per week een ervaren Agile Coach ingezet. Met als doel om Agile en Scrum werken verder binnen de organisatie te implementeren en de Product Owner te ondersteunen. Juist door samen te werken in een team met ervaren Agile mensen wordt Agile werken effectief in de organisatie geïmplementeerd. Bram van der Rijt (Manager Operations & Delivery) zegt hierover het volgende: “Agile werken is goed op de kaart gezet en onze eigen mensen zijn daarin goed meegenomen, waardoor er een effectieve samenwerking is ontstaan.’’

In een periode van slechts acht maanden realiseert een team van Interconnect en VX Company met succes het Minimum Viable Product. De applicatie werd kort daarna succesvol in productie genomen.

“Zonder VX Company hadden we niet bereikt wat we nu samen hebben bereikt.”

Betrouwbaar partnership

Interconnect is erg positief over de samenwerking met VX Company:

  • De communicatie met VX Company is altijd open en prettig;
  • De kwaliteit die wordt geleverd is stabiel en goed;
  • Erg nuttig dat er een nieuwe architectuur is neergezet en ondertussen is er ook veel aan de business processen gewerkt;
  • Als er problemen zijn, dan wordt dit door VX Company snel en adequaat opgepakt en naar tevredenheid opgelost;

Stel mij een vraag

Ben je benieuwd hoe je net als Interconnect een stap voorwaarts zet in digitale transformatie? Bel mij of stel dan een vraag via het formulier.

Tjeerd Keuning@4x

Tjeerd Keuning

Managing Consultant

+31 6 53 50 43 69 Stuur Tjeerd een e-mail

Voornaam invullen

Achternaam invullen

Organisatie invullen

Alleen cijfers invullen

E-mailadres invullen

Stel een vraag

Ja, ik blijf graag op de hoogte van VX Company

Met het verzenden van dit formulier begrijp ik dat mijn gegevens worden verwerkt door VX Company
zoals hierboven aangegeven en beschreven in de Privacy Statement *

Dit veld is verplicht