test automation

Vialis volgt Test Automation training bij VX Company

Douwe Buwalda, software en test engineer bij Vialis heeft medio 2020 de Test Automation training van VX Company gevolgd. De training werd verzorgd door Dave Koonen en werd intern binnen Vialis aan een aantal medewerkers gegeven. Wij zijn benieuwd hoe Douwe de training heeft ervaren.

Douwe vertelt: “In de training kwamen de beginselen van testautomatisering aan bod. Daarnaast leerde ik werken met de testtoolsuite “ICTestAutomation” van Trendic aan de hand van een aantal praktijkoefeningen. Met duidelijke voorbeelden werd uitgelegd hoe deze testsuite in te richten is, hoe deze is te onderhouden en wat je er mee kan. De mogelijkheden van deze tool zijn heel breed. Door de testen direct op de user interface van de te testen software te maken, kan je als tester precies aangeven wat de gebruiker aan het doen is en hoe de software reageert op die stappen.

Na deze training was het voor mij als tester eenvoudig om de opgedane kennis in de praktijk te gaan toepassen. Door de testen op logische stappen in te delen en daarna per stap te verfijnen biedt deze tool een duidelijk inzicht in wat en hoe er getest wordt.

Als vervolgens de testen geautomatiseerd worden ingezet, is bij het falen van testen op eenvoudige wijze te zien waar het mis gaat. Een groot voordeel daarbij is dat bij het openen van de test er direct naar de plek gestapt wordt waar het mis ging. Hierdoor is snel te beoordelen of de geteste software verder moet worden bekeken of dat eventueel de test moet worden aangepast.

Het resultaat mag er zijn. Ik heb sinds de training een flink aantal geautomatiseerde regressietesten kunnen opzetten die frequent worden uitgevoerd.”

 

Stel mij een vraag

Ben je benieuwd hoe je net als Boonstra Parts een stap voorwaarts zet in digitale transformatie? Bel mij of stel dan een vraag via het formulier.

Dave Koonen@4x

Dave Koonen

Test Coach

+31 6 27 18 96 57 Stuur Dave een e-mail

Voornaam invullen

Achternaam invullen

Organisatie invullen

Alleen cijfers invullen

E-mailadres invullen

Stel een vraag

Ja, ik blijf graag op de hoogte van VX Company

Met het verzenden van dit formulier begrijp ik dat mijn gegevens worden verwerkt door VX Company
zoals hierboven aangegeven en beschreven in de Privacy Statement *

Dit veld is verplicht