Case PKF/Post

PKF/Post heeft door applicatiecheck grip op applicatie

Met zes miljoen pallets per jaar is PKF/Post één van de grootste Nederlandse palletproducenten. Voor dé producent van houten pallets is logistieke dienstverlening het sleutelwoord. De hoofdvestiging is in Finsterwolde en er is een productielocatie in Venlo. PKF/Post produceert voor de papier- en kartonindustrie, de chemische-industrie, de bouw, de voedingsmiddelenindustrie en voor de land- en tuinbouw.

Casus

PKF/Post heeft een geavanceerd en in eigen beheer ontwikkelde en bedrijfskritische applicatie. De applicatie voorziet in de aansturing van alle administratieve en logistieke processen én het machinepark. De bouw van de applicatie is jaren geleden gestart met een eigen ontwikkelaar. Op periodieke basis wordt er extern capaciteit ingehuurd bij een derde partij. PKF/Post heeft ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding, opschaling en optimalisatie. Reden voor PKF/Post om aan VX Company te vragen om een onafhankelijk oordeel. Is de applicatie toekomstbestendig en biedt het voldoende basis om in de ontwikkelingen mee te gaan.

De vraag van PKF/Post is kortweg het uitvoeren van een applicatiecheck op de door PKF/Post eigen ontwikkelde applicatie en specifiek:

  • Wat is het continuïteitsperspectief van de gebruikte techniek?
  • Hoe staat de opbouw/architectuur van de applicatie ervoor?
  • Wat is de onderhoudbaarheid van de code?
  • In welke mate is de applicatie schaalbaar?

In Europa zijn er meer pallets in omloop dan dat er inwoners zijn. Sta er maar eens bij stil dat alles om ons heen meerdere keren per pallet is vervoerd.

De Applicatiecheck

PKF/Post vraagt VX Company om een onafhankelijk oordeel te geven over de staat van de applicatie. Aangezien VX Company maatwerk ontwikkelt en enkele tientallen maatwerkapplicaties voor derden onderhoudt, is PKF/Post ervan overtuigd dat VX Company een professioneel en onafhankelijk oordeel geeft.

VX Company beschikt over een standaard applicatiecheck voor maatwerkapplicaties. Deze applicatiecheck wordt jaarlijks uitgevoerd voor de maatwerkapplicaties, die VX Company voor haar klanten beheert. Tijdens deze jaarlijkse software controle wordt getoetst of de applicatie voldoet voor de plannen die de klant er de komende jaren mee heeft. Daarnaast zijn infrastructuur en platformsoftware continu in beweging en worden regelmatig nieuwe versies uitgebracht. In de jaarlijkse software controle worden deze punten geëvalueerd in de context van de beheerde applicatie.

“De rapportage van VX Company over de staat van onze applicatie is in heldere en begrijpelijke taal, juist ook voor managers zonder IT-achtergrond.”

Egbert-Jan Tiggelaar

De standaard applicatiecheck wordt ook ingezet bij vragen zoals door PKF/Post aan VX Company stelt. In een tijdsbestek van enkele dagen wordt de check op de applicatie uitgevoerd. Naast enkele interviews met betrokkenen om de context te verhelderen maakt VX Company gebruik van geautomatiseerde tooling om de kwaliteit en onderhoudbaarheid van de code te evalueren. De resultaten worden door een ervaren professional geëvalueerd. Bevindingen en aanbevelingen om de kwaliteit en de onderhoudbaarheid van de code te optimaliseren ontvangt PKF/Post in een rapportage. Enkele dagen na het verstrekken van het rapport volgt een gesprek met VX Company, waarbij de inhoud van het rapport wordt toegelicht en er ruimte is om vragen te stellen.

Een jaar na het uitbrengen van het initiële rapport komt PKF/Post terug bij VX Company om een herijking van de applicatiecheck uit te laten voeren. PKF/Post wil weten in welke mate de aanbevelingen uit het rapport zijn opgevolgd en hoe de onderhoudbaarheid van de applicatie is verbeterd.

Stel mij een vraag

Bent u benieuwd hoe u net als PKF/Post een beter zicht krijgt op de status van uw maatwerk applicatie? Bel mij of stel dan een vraag via het formulier.

Tjeerd Keuning@4x

Tjeerd Keuning

Managing Consultant

+31 6 53 50 43 69 Stuur Tjeerd een e-mail

Voornaam invullen

Achternaam invullen

Organisatie invullen

Alleen cijfers invullen

E-mailadres invullen

Stel een vraag

Ja, ik blijf graag op de hoogte van VX Company

Met het verzenden van dit formulier begrijp ik dat mijn gegevens worden verwerkt door VX Company
zoals hierboven aangegeven en beschreven in de Privacy Statement *

Dit veld is verplicht