vx company
menu
sluiten

Data Platform & Data Warehouse

Optimize
your data

De hoeveelheid gegenereerde data neemt exponentieel toe. En de in data opgesloten waarde is groot. Het juiste gebruik van beschikbare data kan niet alleen tijdig inzicht en verbeterde bedrijfsprestaties opleveren, maar ook concurrentievoordeel. VX Company helpt je met het verkrijgen van overzicht en bepalen van jouw datastrategie. Wij helpen je bij het concreet realiseren van jouw nieuwe data analyse omgeving en helpen jouw organisatie data gedreven te werken.

Neem contact op
Jouw Data Analyse Platform combineert data waarde én efficiency

Data wordt gegenereerd en permanent opgeslagen. Vaak is de techniek teveel leidend in de manier waarop. Maar jij kunt pas de waarde van jouw data maximaal benutten als je optimaal gebruik kunt maken van deze data. Hoe slaat jouw organisatie gegevens maximaal bruikbaar én efficiënt op? Hoe haal jij als eindgebruiker informatie uit de data? En hoe wordt deze informatie geïntegreerd met jouw andere bedrijfsdata, analyses, rapportages en applicaties? Je wilt BI, Advanced Analytics, Machine Learning (ML), AI en data science kunnen toepassen, voorspellende analyses doen. Jouw Data Platform moet voorzien in al deze functies.

Jouw Data Platform bestaat uit ontsluiting van data bronnen met gestructureerde en ongestructureerde data, opslag, analyse, rapportage en uitvoer van data. Voor je Data Platform zijn zowel de keuzes voor architectuur als de gekozen toolset cruciaal. Die worden voor een belangrijk deel bepaald door wat je met de data wilt doen. Én je wilt het efficiënt. Niet alle data wordt op dezelfde manier opgeslagen. Financiële data opslaan in gestructureerde betrouwbare Data Warehouses is een prima keuze, maar sensordata past daar niet in en komt bijvoorbeeld in een NoSQL store.

overleg, werknemers, vx company

Kwaliteit en performance
voor jouw Data Warehouse

Je Data Warehouse neemt binnen je Data Platform een centrale plaats in. Jouw organisatie werkt met meerdere applicaties en databronnen. In het Data Warehouse verzamel je alle benodigde data voor management informatie, berekeningen, data analyses en sturing van bedrijfsprocessen. Niet zelden lijdt het bestaande Data Warehouse onder een slechte performance, zijn gegevens uit nieuwe applicaties niet ontsloten of is het Data Warehouse niet meer goed beheersbaar.

Wij kunnen je helpen met de architectuur en implementatie van jouw Data Platform en Data Warehouse. Daarbij is het functionele doel altijd leidend. Afhankelijk van de informatiebehoefte, bronnen en datakenmerken, ontwerpen, implementeren en verbeteren wij, samen met jou, het Data Platform. Met onze kennis en ervaring in data engineering, BI en Advanced Analytics kunnen wij je helpen om (grote) data omgevingen flexibel én beheersbaar te houden. Wij zien hier steeds meer de beweging naar Azure, maar kunnen je ook helpen met de inrichting van jouw on-premise SQL Server omgeving.

voordelen van
data platform & warehouse
bij vx company

  • Experts in state-of-the-art data engineering
  • Met aandacht voor zowel business, techniek als gebruikers
  • Specialist in de inrichten en verbeteren van Azure data- en SQL Server platformen
  • Innovatief, resultaatgericht en praktisch
  • Uitstekend opgeleide, gemotiveerde en betrokken professionals
  • Een betrouwbare partner die verantwoordelijkheid neemt voor het resultaat
  • Consultancy, engineering en training

Meer weten over Data Platform & Data Warehouse?

Neem contact op met Gitta Mes