vx company
menu
sluiten

Legacy Systems

Masters of
legacy

Werkt jouw organisatie met verouderde software? Wil je innoveren en vernieuwen, maar laat het systeem dat niet toe? Biedt de software steeds beperktere mogelijkheden? Of heb je geen IT-partner om jouw systeem door te laten beheren? VX Company verzorgt het beheer en de monitoring van jouw complexe, traditionele IT-systemen, zodat jij je kunt richten op de toekomst.

Neem contact op
Beheer van complexe verouderde IT-systemen

Een legacy systeem werkt op een verouderd ontwikkelplatform, bevat geen of slechte documentatie en biedt vaak onvoldoende gegevensbeheer. Ondanks dat het verouderde IT systeem nog prima lijkt te werken, is het toch de hoogste tijd voor vernieuwing. Wanneer het systeem niet gebouwd is om te kunnen voldoen aan opkomende eisen, is het ook niet mogelijk om de beveiliging van jouw data te waarborgen. Dat is natuurlijk ondenkbaar in de tijd waarin we nu leven.

Bij VX Company richten wij ons daarom op het operationeel, tactisch en strategisch beheer van jouw legacy, OpenVMS en Linux systemen. Op basis van een vooraf bepaald SLA nemen wij jouw software as-is over. We sluiten aan bij de werkwijze en systeemopzet van jouw organisatie en beschikken over eigen ticket- en monitoringssystemen. Wil je liever dat wij meeliften op de IT omgeving van jouw organisatie? Geen probleem! Klantomgevingen worden door ons gemonitord vanuit onze eigen Linux-Cloud. Ook maken wij het mogelijk dat release deployment wordt gerealiseerd door middel van Katello. Alles ten behoeve van centrale monitoring, deployment en research.

OpenVMS is springlevend

De historie van VX Company gaat ver terug. VX Company is ontstaan vanuit de Digital-wereld en richtte haar werkzaamheden op het besturingssysteem VMS (Virtual Memory System). Dit besturingssysteem transformeerde later naar OpenVMS en werd in 1978 gelanceerd door Digital Equipment Corporation als opvolger van de destijds populaire PDP-11 series. In 1992 werd de Alpha-processor geïntroduceerd, gevolgd door een OpenVMS-versie voor de Intel Itanium processor. VX Company heette in die tijd VX8000, verwijzend naar de Digital VAX 8000.

De VAX- en Alpha-hardware wordt uiteraard al geruime tijd niet meer geproduceerd. Hardware virtualisatie zoals Charon en AvtWare bieden uitkomst wanneer jouw organisatie (nog) geen afstand kan doen van OpenVMS-omgevingen. Want terwijl Digital al lange tijd niet meer bestaat, is OpenVMS nog altijd springlevend! Dat zie je bijvoorbeeld terug in de samenwerking van HP met VMS Software Inc. op het X86-platform.

In de praktijk

Heb jij voor korte of langere duur behoefte aan OpenVMS of Linus expertise? Onze specialisten verzorgen het beheer van complexe, traditionele legacy IT-systemen voor onder andere De Rechtspraak, het OM en UWV. Wij verzorgen 24/7 monitoring en ontsluiting naar de Cloud, zodat jouw applicaties beschikbaar, betrouwbaar en schaalbaar blijven.

voordelen van
legacy systems
bij vx company

  • Skilled-servicedesk ter ondersteuning van OpenVMS en Linux gebruikers
  • 24/7 monitoring en beheer van Cloud omgevingen
  • Aanvraag en registratie van benodigde Red Hat subscriptions
  • Beheer van onder andere Oracle en Postgres database-omgevingen
  • Officiële partner van Stromasys: de leverancier van Charon-emulator

Meer weten over Legacy Systems?

reinier wakka, vx company
Neem contact op met Reinier Wakka