vx company
menu
sluiten

Efficiënt product development

scrum
trainingen

Scrum is een manier van werken die organisaties helpt om waarde te creëren. In sprints gaat een cross-functioneel team aan de slag, hierbij de Scrum waarden hanterend. Scrum lijkt eenvoudig, maar het correct toepassen is lastiger dan je denkt.

Gaat jouw organisatie met deze Agile werkwijze aan de slag? Maar vraag je je af: hoe pak ik dit aan? Volg dan een Scrum training bij VX Company. Onze Scrum trainingen gaan veel verder dan het opdoen van kennis. Dankzij de interactie en werkvormen maak je, je het Scrum raamwerk echt eigen. Je leert de vaardigheden in je eigen organisatie inzetten.

Heb je je het Scrum raamwerk echt eigen gemaakt? Dan merk je dat het team beter samenwerkt, voorspelbaarder is, steeds meer eigenaarschap toont én werkplezier ervaart. Onze Scrum trainingen helpen jouw groeien in je rol. Als Scrum Master, Product Owner of Developer. Maar ook als leider of manager.

Efficiënt product development

Jarenlang is productontwikkeling opgepakt en uitgevoerd aan de hand van de waterval methode. Organisaties maakten analyses, designers ontwikkelden het ontwerp en ontwikkelaars realiseerden de eerste plannen. Zo werd na intensief testen een nieuw product uitgerold. Totdat er behoefte ontstond aan een nieuwe manier van werken. Een werkwijze waardoor sneller, efficiënter en flexibeler ingespeeld kan worden op bedrijfsontwikkelingen.

Al in de jaren 90 introduceerden Ken Schwaber en Jeff Sutherland daarom Scrum: oorspronkelijk als manier om op iteratieve, incrementele wijze producten te ontwikkelen. Als alternatief voor zware waterval- en documentatiegedreven ontwikkelprojecten. Inmiddels wordt Scrum succesvol gebruikt voor veel meer dan alleen softwareontwikkeling.

Meer weten over Scrum?

De Scrum mindset
 • Het Scrum team is cross functioneel (ook wel multidisciplinair genoemd): alle disciplines zijn in het team aanwezig om een waardevol product te kunnen creëren.
 • Het Scrum team werkt vanuit 5 waarden: moed, focus, commitment, respect en openheid.
 • Het Scrum team is zelfmanagend, wat betekent dat het zelf bepaalt wie op welke wijze waaraan werkt. Eerder werd dit zelfsturend of zelforganiserend genoemd. Er is geen hiërarchie, ook niet ten opzichte van de Scrum Master en Product Owner.
 • Scrum maakt werk en processen transparant en zichtbaar. Door het gebruik van de backlogs en een bord met post-its, maar ook door heel regelmatig een werkend product op te leveren.
 • Door die zichtbaarheid is er ruimte voor inspectie en aanpassing (inspect & adapt in het Engels). Vanuit een empirische benadering, niet vanuit onderbuikgevoel.
Een cultuur van kennisontwikkeling 

Onze visie op het ontwikkelen van kennis en het implementeren van leeractiviteiten in een organisatie is dat de organisatie deze activiteiten uiteindelijk van ons overneemt en verder uitbouwt, zodat een zelflerende organisatie ontstaat. Jarenlang dezelfde in-company Scrum trainingen verzorgen? Welnee! Train-the-trainer sessies en het opzetten van Communities of Practice en Gildes. Dat is ons ding!  

Custom-made en op locatie

Voor incompany Scrum trainingen of andere specifieke wensen voor één van onze trainingen, stemmen we de inhoud ook graag af op jouw wensen. Zo bieden wij een persoonlijke en volledig custom-made Scrum training, die aansluit bij jouw business. Dat verzekert jou van succes! Wil je samen met jouw team een Scrum training bij ons volgen? Wij verzorgen onze Scrum (groeps)trainingen overal, of het nu op onze trainingslocatie in Baarn is, in jouw eigen omgeving of op een externe locatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op

VOORDELEN VAN
SCRUM TRAINING
BIJ VX COMPANY

 • Breed scala aan Scrum trainingen
 • Volwaardige opleiding tot Scrum Master of Product Owner
 • gecertificeerde trainers en trainingen
 • Combinatie trainingen: 2 certificeringen in 3 dagen
 • Persoonlijke en custom-made trainingen door gecertificeerde trainers
 • Volg de training op ons kantoor in Baarn, op locatie of incompany
 • Niet alleen geschikt voor IT maar ook voor business context

Zet jij de volgende stap met Scrum?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus