vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

05/04/17

Insight insight

Samenwerken
rene kalf, vx company

René Kalf

+31 6 22 98 68 96


05/04/17

Podcasts, de oplossing om de tijd in de file nuttig te besteden?

De laatste jaren is het aantal files in Nederland toegenomen. Zo berichtte Minister Schultz in oktober vorig jaar dat het ‘reistijdverlies’ tot 2021 zal toenemen met zo’n 38% ten opzichte van 2015. Achtendertig procent! Als je er nu 60 minuten over doet om naar je werk te komen, doe je daar in 2021 meer dan 80 minuten over. (bron: Schultz: aantal files op snelwegen gaat sterk stijgen).

Net als veel mensen sta ik ook steeds vaker in de file. Als SharePoint consultant kom ik bij veel klanten, verspreid over heel Nederland. Natuurlijk, thuiswerken of om de files heenrijden is zeker een optie, maar soms kan het gewoon niet anders en heb je om 9.00 uur een afspraak in Amsterdam. Maar wat als we nu de tijd in de file nuttig kunnen besteden? En nee, dan heb ik het niet over het lezen van de krant, jezelf scheren of de laatste aflevering van die populaire Netflix serie bekijken. Wat als we deze tijd nu kunnen gebruiken om onszelf te ontwikkelen?

Binnen VX Company wordt overigens de (persoonlijke) ontwikkeling van IT-professionals meer dan ondersteund. Zo is er in mei 2016 een ontwikkelingsprogramma gestart, genaamd TalentLab, wat zich richt op het ontwikkelen van je talenten, in plaats van het ontwikkelen van dingen die je minder goed kunt.

Michel Flens, CEO, VX Company: “Met TalentLab ontwikkelen onze IT-professionals talenten en krachten waarvan zij op voorhand niet wisten dat zij die hadden. Waarom investeren wij in onze mensen? Omdat wij ze vertrouwen. Zij zijn de toekomst van ons bedrijf.”

Daarnaast organiseert VX Company trainingen, krijg je de ruimte om zelf nieuwe dingen te ontdekken en ga je samen met één of meerdere collega’s regelmatig naar congressen en seminars om daar je kennis op te halen. Ook buiten kantooruren ben je vaak met je vakgebied bezig. Zo lees ik vaak ’s avonds wat blogs door en werk ik Twitter bij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SharePoint en Office 365.

Maar terug naar de kernvraag van mijn blog, wat als we onszelf nu ook verder kunnen ontwikkelen terwijl we in de file staan? Onder andere Microsoft biedt op de website van Office Blogs talloze blogs aan waarin experts nieuwe technieken uitleggen, met elkaar in discussie gaan en jou meenemen in deze nieuwe ontwikkelingen. Ideaal dus voor in de file! In plaats van naar de radio luisteren, waarbij je iedere 30 minuten herinnerd wordt aan het feit dat de file op de A2 alsmaar langer wordt, word je door experts bijgepraat over je vakgebied.

Zelf heb ik inmiddels al meerdere malen podcasts opgezet in de auto en ik moet zeggen, het maakt de file niet korter, maar toch wel een stuk interessanter. Hieronder een aantal hyperlinks uit mijn favorietenlijstje, vooral gericht op SharePoint en Office 365:

Natuurlijk is het Cloudjournaal van Maarten Eekels geen echte podcast, maar wanneer je thuis komt na een dag vol files, is het wel lekker om op de bank een filmpje te kijken!

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

rene kalf, vx company
Neem contact op met René Kalf
gang van het kantoor, vx company