menu
sluiten
terug naar overzicht

Dominique Ladee

+31 (0)35 539 09 09


25/02/21

Mijn eerste maanden als VX’er

Ik ben Dominique en sinds oktober 2020 in dienst bij VX Company. Ik werk als Data Analytics Consultant bij de business unit BI & Advanced Analytics. Het was een beetje een aparte periode om te starten bij een nieuwe werkgever, maar ik ben goed ontvangen door het team. De meeste collega’s van mijn unit heb ik ontmoet via Teams (het nieuwe normaal).

In de eerste paar maanden bij VX Company heb ik vooral gewerkt aan mijn technische skills. Ik heb veel geleerd van mijn collega’s en daarnaast heb ik nog een aantal cursussen gedaan, zoals DAX, SQL, SSAS en Python. De kennis die ik heb opgedaan tijdens deze cursussen heb ik gelijk kunnen inzetten voor interne projecten. Zo heb ik een dashboard ontwikkeld voor het sales team van VX Company. Naast het werken aan mijn technische ontwikkeling biedt VX Company ook de ruimte om te werken aan projecten op strategisch niveau. Zo werken wij met een team aan de strategische plannen voor de BI & Advanced Analytics unit.

Deze maand ben ik gestart met mijn tweede opdracht voor VX Company bij een gemeente. In deze opdracht werk ik als data analist voor een specifieke afdeling binnen de gemeente waarbij ik de teammanagers voorzie van stuurinformatie. Hoe ik dat doe? Ik ontwikkel rapportages in Tableau waardoor zij inzicht krijgen in de KPI’s waarop zij willen sturen. Ik krijg veel energie van deze opdracht, omdat ik veel moet schakelen tussen verschillende lagen van de organisatie. In de eerste week heb ik bijvoorbeeld een middag meegelopen met één van de bouwinspecteurs om een duidelijk beeld te krijgen van de werkzaamheden van deze afdeling. Dit heeft mij geholpen om meer feeling te krijgen met de data en de processen. Daarnaast overleg ik veel met het lean team en met het management om de databehoefte in kaart te brengen.

Ik kijk uit naar de rest van de opdracht. We gaan samen mooie resultaten boeken!

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Joyce van Vliet