menu
sluiten
terug naar overzicht

15/02/21

insight

Testen

Dave Koonen

+31 6 27 18 96 57


15/02/21

Testspecialist Dave vertelt over zijn werk

Inmiddels werk ik alweer ruim 12 jaar voor VX Company waar ik een zeer veelzijdige baan heb. Ik adviseer en begeleid organisaties bij het opzetten van het testproces en in het bijzonder frameworks voor testautomatisering. Daarnaast geef ik als testcoach testtrainingen, van testtechnieken t/m het inrichten van testautomatisering.

Op dit moment werk ik aan een opdracht bij Vialis, een werkmaatschappij van VolkerWessels die opereert in het domein infrastructuur en mobiliteit. Hier heb ik de organisatie geholpen met het opzetten van geautomatiseerde regressietests. Bij aanvang van de opdracht is eerst bekeken of alle randvoorwaardelijke zaken voor testautomatisering goed ingevuld waren. Daarna is een proof-of-concept gestart met enkele testtools, waarna de organisatie heeft gekozen voor de testtoolsuite “ICTestAutomation” van Trendic. Hierin heb ik vervolgens een aantal Vialis collega’s opgeleid. Gezamenlijk zijn er geautomatiseerde regressietests opgezet voor onder andere:

  • Schwung: een app voor fietsers die in verbinding staat met de verkeerslichten en groen kan aanvragen op de gewenste richting. Hierdoor hoeven fietsers minder vaak te wachten bij de verkeerslichten.
  • nu / VRI-BC (verkeersregelinstallatie beheercentrale): een applicatie waarmee verkeersregelinstallaties op afstand beheerd kunnen worden.
  • Verkeersinformatie: een applicatie voor het ontsluiten van data m.b.t. verkeersregelinstallaties.
  • Topologic: een applicatie voor het inrichten van topologie-bestanden (die door verkeersregelinstallaties gebruikt worden).
  • De Centrale Bediening Wisselbaan applicatie binnen project “SAAone”.

Bij nieuwe opleveringen van de diverse applicaties worden de geautomatiseerde regressietests ingezet. Met de scheduler van de testtoolsuite kunnen de testen op ieder gewenst moment uitgevoerd worden (zowel overdag als ‘s nachts).

Ik vind het mooi om te zien hoe Vialis de opgedane kennis weet toe te passen in de praktijk. Dat is waarom ik mijn werk na al die jaren nog zo boeiend vind!

Meer weten over de trainingen die ik geef? 

Testautomation training  Testtechnieken training

Delen

Meer weten over testen?

Neem contact op met Dave Koonen