vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

11/07/19

Insight insight

Sponsoring
michel flens, vx company

Michel Flens

+31 35 539 09 09


11/07/19

Van Baarn naar Tokio: Trainen van sterke en zwakke punten

Op weg naar Tokio sponsoren we Marjolein Buis. “In haar blog ‘trainen van sterke en zwakke punten’ gaat Marjolein in op het verbeteren van zowel sterke, middelsterke en zwakke punten van haar spel. Heel veel of echt zwakke punten heeft ze niet, denk ik, want Grand Slams winnen en haar ranglijstpositie geven dat wel aan.”

“Maar serieus, in haar topsport is heel gericht en continu verbeteren essentieel, kan ik mij voorstellen. Wij moeten dat allemaal ook in ons eigen werk en carrière. Ik wil wel een nuance aanbrengen in Marjolein’s benadering om zowel je op je sterke als zwakke punten (en ertussenin) te richten. Van de VX TalentLab benadering spreekt me aan, dat je wel echt veel aandacht moet geven aan je sterke punten: die NOG beter maken. En dat je je niet te veel richt op de verbetering van je zwakke punten. Dat is meer motiverend en je kunt je er meer mee profileren, omdat je datgene wat jou bijzonder maakt, continu nog verder blijft verbeteren. My two cents bij de interessante en wijze lessen van Marjolein.”

Trainen van sterke en zwakke punten

Geschreven door Marjolein Buis
Vijf dagen per week sta ik op de tennisbaan om mijn spel te verbeteren. Mijn coach beslist samen met mij waar we aan werken. Daarvoor stellen we doelen, waar ik eerder al een blog over heb geschreven. Die blog heet Focus op je doel.

Ik kan hier gerust wat schrijven over sterke en zwakke punten, want het is geen geheim dat mijn backhand mijn sterkste slag is en dat mijn forehand niet helemaal het zelfde niveau haalt. Sinds 2017 werk ik samen met mijn huidige coach en we hebben het niveau van mijn forehand een stuk omhoog gekregen, waardoor ik nu ook echt gevaarlijk kan zijn met die slag. En de rek is er nog niet uit, dus we gaan er voor dat mijn forehand nog sterker zal worden.

Naast mijn mentale kracht (ik geef nooit op) wordt door mijn tegenstanders vaak genoemd dat mijn mobiliteit zo goed is. Daarmee wordt bedoeld dat ik me heel behendig over de baan beweeg. Er zijn niet veel dames die het zelfde niveau halen met hun mobiliteit als ik. Dat betekent echter niet dat ik mijn mobiliteit kan laten zoals hij is. Mijn tegenstandsters werken eraan om een steeds betere rolstoelbehendigheid te krijgen. En natuurlijk wil ik dat ik hen zal blijven aftroeven op dit gebied, dus ik werk evengoed aan mijn mobiliteit. Om die reden zie je mij regelmatig patronen rijden op de baan om pylonen of flesjes water heen en werken aan mijn bochtenwerk en sprintjes. Filmpjes ervan zijn te vinden op mijn Instagram account: marjolein.buis.

Aan alle punten die verbeterd kunnen worden wordt gewerkt. Sterke punten, zwakke punten, middelmatige vaardigheden: op alle vlakken valt winst te boeken en ik ben blij dat ik daar met mijn coach mee bezig ben. Samen voorkomen we dat we de focus te veel op één aspect hebben liggen en daarbij andere zaken verwaarlozen. Door zowel aan zwakke als sterke punten te werken, word ik over de gehele linie een betere speler.

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

joyce van vliet, vx company
Neem contact op met Joyce van Vliet
gang van het kantoor, vx company