vx company
menu
sluiten
vx company

Boonstra Parts streeft ambities na met nieuwe maatwerk applicatie

Boonstra Parts is het grootste motorfiets demontagebedrijf in Europa. Wat begon als een kleine sloperij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een magazijn en webshop met meer dan 250.000 tweedehands motor onderdelen op voorraad. Deze voorraad is gekoppeld aan de webshop, waar bezoekers de actuele status kunnen bekijken en producten kunnen bestellen. Elke demontage motorfiets wordt volledig gedemonteerd, waarna de bruikbare onderdelen uitgebreid worden getest. Vervolgens worden de gebruikte onderdelen gelabeld en gefotografeerd. Boonstra verzendt haar onderdelen over de hele wereld.

“We willen innoveren, zodat we marktleider blijven.”

Casus

Boonstra Parts wil doorgroeien, efficiënter werken en een nog betere service leveren. Door middel van digitale transformatie wensen ze een onoverbrugbare voorsprong te creëren op hun concurrentie. De huidige standaard applicatie ontwikkelde daarentegen onvoldoende mee met de ambities. Om deze ambities te realiseren wilde Boonstra een nieuwe applicatie laten bouwen. Op maat, zodat de applicatie uniek en onderscheidend is. Ze zochten hiervoor een partner die zelf kritisch meedenkt en helpt de ambities waar te maken. Tegelijkertijd werd van deze partner verwacht dat hij kostenbewust is en enkel realiseert wat daadwerkelijk waarde toevoegt.

De toegevoegde waarde van VX Company

VX Company bouwde, onderhoudt en beheert de applicatie van Boonstra. De applicatie ondersteunt het hele proces van demontage tot de registratie van onderdelen. Van het aanbieden van de onderdelen in de webshop, tot het daadwerkelijk leveren van (wereldwijde) bestellingen. VX Company realiseerde deze applicatie met de modernste technieken voor goede stabiliteit, performance, kwaliteit en veiligheid. Om Boonstra voorafgaand aan de bouw duidelijkheid te geven werd een uitgebreid prototype gemaakt dat zowel de functionaliteit als de look en feel liet zien. De applicatie is Agile ontwikkeld en draait in de Cloud op Microsoft Azure. De User Interface is geschikt voor verschillende devices en schermen. Qua techniek is gebruik gemaakt van onder meer ASP.NET Core, C#, Angular en Microsoft SQL Server. 

Uitbreiding

In 2020 is een nieuw businessmodel geïntroduceerd: naast het verkopen van tweedehands motoronderdelen kunnen klanten ook bij Boonstra terecht voor het aanschaffen van nieuwe motoronderdelen. Wat is gebruiksvriendelijker dan direct nieuwe bougies en verse motorolie laten meeleveren bij de aanschaf van bijvoorbeeld een tweedehands motorblok? VX Company heeft hiervoor de core-functionaliteit van de applicatie uitgebreid met Aftermarket functionaliteit, en een integratie verzorgt met één van ’s werelds grootste Aftermarket leveranciers voor motoronderdelen. 

“Dag 1: We zijn vandaag minimaal even productief geweest als in het oude systeem, terwijl we de eerste twee uur bijna niks anders hebben gedaan dan het geven van uitleg.”

meer over deze samenwerking?

Erwin de Rijk, VX Company
Neem contact op met Erwin de Rijk
boonstra applicatie