vx company
menu
sluiten

Patiëntenregistratie voor non-profit organisaties in Zuid-Afrika

Soweto Care System ondersteunt wereldwijd bij het uitvoeren van primaire taken zoals thuiszorg, zorg voor wezen en kwetsbare kinderen, HIV-counseling en -testing, mensenrechten en educatieve programma’s. Soweto Care System stelt non-profit organisaties in staat hun organisatie te ontwikkelen en de uitvoering van primaire taken, workflow, monitoring en evaluatie te verbeteren. En biedt daarnaast extra advies, implementatie, training en ondersteunende diensten. Hiermee creëert Soweto Care System werkgelegenheid en ontwikkelingsmogelijkheden voor lokale bewoners.

“Met de ontwikkeling van software voor hulporganisaties in Zuid-Afrika steunen we de lokale bestrijding van AIDS en HIV.”

Casus

VX Company’s oud-medewerker Frans de Jeu vertrok in mei 2006 als vrijwilliger naar Zuid-Afrika. Hier werd hij ingezet als projectcoördinator en fundraiser bij Soweto Home-Based Care. Deze thuiszorgorganisatie worstelde om een overzichtelijke administratie voor HIV-patiënten op te zetten om maandelijkse rapportages aan de overheid en donororganisaties te leveren. Zijn ervaringen waren voor VX Company de aanleiding om software te ontwikkelen voor hulporganisaties in Zuid-Afrika onder de naam Soweto Care System.

De toegevoegde waarde van VX Company

Soweto Care System software is sinds 2006 in gebruik en helpt inmiddels ruim 90 hulpverleningsorganisaties in Zuid-Afrika. De software ondersteunt bij het opzetten van een overzichtelijke administratie en het maken van maandelijkse rapportages voor overheid en donororganisaties. Dit biedt donororganisaties een betere rapportage, wat het analyseren van de situatie vergemakkelijkt. Bovendien werkt de software als managementtool, waar vanuit de nodige informatie ontvangen wordt en vragen van stakeholders beantwoord kunnen worden. Ook heeft Frans een organisatie opgericht met lokale medewerkers voor consultancy, installatie, training en support van Soweto Care System. Deze lokale organisatie is gevestigd in Soweto en wordt gesteund door VX Company.

“Soweto Care System voorziet in een enorme behoefte. Wij zijn blij om met onze expertise via dit project een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld.”

Meer weten over dit project?

Erwin de Rijk, VX Company
Neem contact op met Erwin de Rijk