vx company
menu
sluiten

Kanban maakt het verschil tussen winst en verlies voor Winkle

Winkle is een snelgroeiend marktonderzoeksbureau met focus op innovatieprocessen. Winkle helpt ’s werelds toonaangevende bedrijven nieuwe kansen te ontdekken en de winnende producten van morgen vandaag al uit te kiezen. Vanuit Amsterdam, London, Sydney, New Jersey en New York jagen ze op niet voor de hand liggende, maar juist relevante en bruikbare inzichten. Binnen 45 landen en in meer dan 30 verschillende categorieën verzorgt Winkle innovatieonderzoek.

“De Kanban training van VX Company heeft erg geholpen. Maarten hielp de medewerkers de essentiële elementen van Kanban te begrijpen.”

Casus

Voorheen werd de projectplanning voor de diverse onderzoeken binnen Winkle verricht door projectmedewerkers, welke de projecten bijhielden in Excel. Naarmate het aantal projecten sterk toenam, groeiden de Excel bestanden mee. Ook werden er diverse software tools uitgeprobeerd om het overzicht te behouden. Desondanks bleek het moeilijk om de planning te bewaken. Winkle startte daarom met het werken volgens de Kanban methodiek. Dit maakte de planning van het openstaande werk plotseling transparant voor iedereen, maar zorgde ook voor chaos. Winkle zocht hierdoor naar een coach die de organisatie en werknemers kon ondersteunen bij de transitie naar een goede Kanban werkwijze.

De toegevoegde waarde van VX Company

Kanban coach Maarten Hoppen van VX Company bracht een aantal dagen bij Winkle op kantoor door, zette het Kanban bord voor hen op, maakte Kanban kaarten aan en begeleidde de medewerkers van Winkle tijdens de eerste twee stand-ups. Al tijdens de eerste stand-up werden kleine successen geboekt, welke voortkwamen uit de open communicatie rondom lopende activiteiten. Enkele maanden na de eerste stand-up bleek de transitie naar een Kanban organisatie voor Winkle een groot succes. De werkmethode heeft de werkdruk op het team verminderd en tegelijkertijd sterk bijgedragen aan de kwaliteit van het werk voor de klanten van Winkle. Bovendien is ook de snelheid en flexibiliteit van de organisatie gegroeid. Winkle kan nu ten minste 30% meer werk verrichten zonder extra personeel toe te hoeven voegen aan haar team.

“Voor ons heeft de Kanban werkmethode het verschil gemaakt tussen winst en verlies.”

Meer weten over Agile werken?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus