vx company
menu
sluiten

Kanban als perfecte workflow voor Zuid Creatives

Zuid Creatives bouwt merken van de toekomst. Slim gepositioneerd, creatief opvallend en strak georganiseerd. Vanuit een zakelijk standpunt bouwen ze merken vanaf de grond op of geven ze nieuwe kracht. Zonder onnodige poeha, maar vol resultaat. Van brand builders tot content creators en digital developers. Bij Zuid Creatives komen merken tot leven.

“Kanban is na de finetuning door VX Company de perfecte workflow voor Zuid Creatives.”

Casus

Voor de visueel ingesteld medewerkers van Zuid Creatives leek Kanban een winnende formule. ‘Kan’ staat immers voor visueel en ‘ban’ voor bord. Door deze twee samen te voegen verwachtte zij een lean workflow te creëren. De creatieve en technische disciplines binnen de reclamewereld bleken echter minder lineair dan verwacht. Dit vroeg ieder om een eigen flow. Ook de klanten van Zuid Creatives namen een belangrijke rol binnen het werkproces in. Het effectief inrichten van Kanban zorgde daardoor voor de nodige hulpvragen.

De toegevoegde waarde van VX Company

Door Kanban samen met Kanban coach Maarten Hoppen van VX Company op de juiste manier in te richten, vloeit de creativiteit binnen Zuid Creatives en groeit de efficiëntie. Door minder tussen diverse klanten en bijbehorende content te hoeven switchen, behouden de creatieve medewerkers focus en leveren zij de gewenste kwaliteit. Zij maken eerst af waar ze aan begonnen zijn, waardoor projecten sneller worden afgerond. In vaste projectteams worden in chronologische volgorde volgens het first in-first out principe klantvragen opgepakt. Met uitzondering van eventuele deadlines natuurlijk. Dat maakt het werkproces voor iedereen helder, maar vergroot ook de betrokkenheid bij klanten. Bovendien kunnen de (project)managers verantwoordelijkheden uit handen geven, omdat Kanban inspeelt op het benodigde verwachtingsmanagement voor klanten.

“Kanban coach Maarten van VX Company is voor ons van grote toegevoegde waarde. Hij voorziet ons van raad en daad en traint nieuwe werknemers in Kanban.”

Meer weten over deze samenwerking?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus