Er was eens… een SharePoint sprookje

Door Willeke de Rooij In Samenwerken

Dinsdag 22 september was VX Company met haar sociaal intranet Addappt aanwezig op het congres SharePoint & Office in de Jaarbeurs in Utrecht. Met een sprookjesbos als stand lieten VX’ers Michael Wolf en Marit Holdinga bezoekers kennismaken met het SharePoint sprookje.

Gedurende de dag deelden Michael en Marit een sprookjesboek uit aan bezoekers. Dit boek beschrijft de totstandkoming en realisatie van een sociaal intranet. De communicatieadviseur in het sprookjesboek wil de interne communicatie en onderlinge samenwerking binnen de organisatie verbeteren. Zij schakelt de IT-manager in en samen besluiten zij dat het iets moet worden dat ‘SharePoint’ heet. Vervolgens komen zij tijdens de realisatie van SharePoint als sociaal intranet verschillende ‘hobbels op de weg’ tegen – iets dat veel organisaties bekend voorkomt.

Het sprookjesboek geeft een realistische kijk op implementaties van SharePoint en eindigt met de ‘Zeven SharePoint Geboden’: zaken die absoluut niet vergeten mogen worden tijdens een implementatie.

foto-beurs2

Meer informatie