Meetup Testen en Refactoren van Legacy Code

Door Willeke de Rooij In .NET, Java, JavaScript

De meetup Testen en Refactoren van Legacy Code is de tweede in een serie meetups over Software Craftsmanship. Op donderdag 21 november vindt de meetup plaats bij VX Company Software Development in Baarn.

Voor wie is deze avond bedoeld?
Ben je developer en werk je veel met legacy code? Dan is deze meetup een goede gelegenheid om je skills aan te scherpen of je ervaring te delen met anderen.

Neem je laptop mee, want we gaan weer hands-on met de materie aan de slag. Om hands-on mee te doen tijdens de meetup, is het handig als je vooraf de volgende software hebt geïnstalleerd:

  • git
  • Java JDK >= 11 of .NET Framework 4
  • Je favoriete IDE

Programma

We gaan deze avond technieken verkennen voor het omgaan met legacy code. Dit doen we aan de hand van een stuk slecht geschreven, moeilijk testbare code. De eerste stap is het schrijven van unit tests. We zullen wat handige tips en trucs gaan gebruiken om de moeilijk testbare code toch zo te manipuleren dat je er tests voor kunt schrijven.

Als we de code volledig gedekt hebben met unit tests, kunnen we veilig de code gaan opschonen. We benoemen wat de problemen waren met de oude code en gebruiken technieken om de code te refactoren naar een betere structuur.

De voorbeeldcode waar we mee gaan werken is er in zowel C# als Java. Je kunt hier op je eigen laptop mee aan de slag.

Tijdsindeling
18.00 – 18.45 uur: Inloop & Diner
18.45 – 19.00 uur: Welkom
19.00 – 20.45 uur: Hands-on met Testen en Refactoren van Legacy Code
20.45 – 21.30 uur: Napraten en borrel

Aanmelden:
Meld je aan via de website van Meetup of gebruik de volgende URL: https://www.meetup.com/nl-NL/Software-Craftsmanship-Community-Nederland/events/265868001/ 

Meer informatie