vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

22/10/19

Nieuws nieuws

.NET Events Java JavaScript
logo vx, vx company

VX Company

+31 35 539 09 09


22/10/19

Meetup: Testen en Refactoren van Legacy Code

De meetup Testen en Refactoren van Legacy Code is de tweede in een serie meetups over Software Craftsmanship. Op donderdag 21 november 2019 vindt de meetup plaats bij VX Company Software Development in Baarn.

Voor wie is deze avond bedoeld?

Ben je developer en werk je veel met legacy code? Dan is deze meetup een goede gelegenheid om je skills aan te scherpen of je ervaring te delen met anderen. Neem je laptop mee, want we gaan weer hands-on met de materie aan de slag. Om hands-on mee te doen tijdens de meetup, is het handig als je vooraf de volgende software hebt geïnstalleerd:

  • git
  • Java JDK >= 11 of .NET Framework 4
  • Je favoriete IDE
Programma

We gaan deze avond technieken verkennen voor het omgaan met legacy code. Dit doen we aan de hand van een stuk slecht geschreven, moeilijk testbare code. De eerste stap is het schrijven van unit tests. We zullen wat handige tips en trucs gaan gebruiken om de moeilijk testbare code toch zo te manipuleren dat je er tests voor kunt schrijven.

Als we de code volledig gedekt hebben met unit tests, kunnen we veilig de code gaan opschonen. We benoemen wat de problemen waren met de oude code en gebruiken technieken om de code te refactoren naar een betere structuur. De voorbeeldcode waar we mee gaan werken is er in zowel C# als Java. Je kunt hier op je eigen laptop mee aan de slag.

Tijdsindeling

18.00 – 18.45 uur: Inloop & diner
18.45 – 19.00 uur: Welkom
19.00 – 20.45 uur: Hands-on met Testen en Refactoren van Legacy Code
20.45 – 21.30 uur: Napraten en borrel

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

joyce van vliet, vx company
Neem contact op met Joyce van Vliet
gang van het kantoor, vx company