vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht
logo vx, vx company

VX Company

+31 35 539 09 09


05/08/19

Meetup: Unit Testing

Vanuit de VX Company unit Software Development wordt in september gestart met een serie meetups over Software Craftsmanship. Een aantal collega’s zijn de Meetup Software Craftsmanship Nederland gestart, om zo hun passie en trots over software bouwen te delen. De Meetup: Unit Testing op dinsdag 17 september is de start van een serie meetups over Software Craftsmanship bij VX in Baarn.

Voor wie is deze avond bedoeld?

Voor iedereen die nog niet zo veel ervaring heeft met het schrijven van unit tests. In een volgende meetup gaan we hierop voortbouwen en het hebben over o.a. Test-Driven Development. De meetup bestaat uit twee delen van ongeveer drie kwartier. Neem je laptop mee, zodat je ook zelf kan ervaren wat unit testen is.

Programma

18.00 – 18.45 uur: Inloop & diner

18.45 – 19.00 uur: Welkom

19.00 – 19.45 uur: Wat is unit testen en waarom is het belangrijk? Door Daan Stolp

We starten bij het begin: in dit eerste deel van de avond zullen we ingaan op de reden waarom je unit tests wilt schrijven. Vervolgens gaan we bekijken wat een unit test precies is: wat heb je ervoor nodig om er één te schrijven? Waar bestaat de test uit? Hoe schrijf je een goede unit test? Aan de hand van een fictieve case komt dit allemaal aan bod.

19.45 – 20.00 uur: koffie-/thee pauze

20.00 – 20.45 uur: De basis van schrijven van unit testen door Dimitri van Leent

Nu we weten hoe het moet, gaan we lekker aan de slag! Iedereen krijgt de kans om zelf unit tests te schrijven. We gaan bestaande code proberen bug-vrij te maken. Dit doen we natuurlijk met behulp van unit tests. Tijdens de sessie lopen ervaren developers rond, zodat ze kunnen helpen waar nodig. De code ligt klaar in zowel een Java als een C# variant, waar je op je eigen laptop mee aan de slag kunt.

20.45 – 21.30 uur: Borrel

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

joyce van vliet, vx company
Neem contact op met Joyce van Vliet
gang van het kantoor, vx company