vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht
Erwin de Rijk, VX Company

Erwin de Rijk

+31 6 46 90 95 76


04/11/21

Nieuwe Databank Honden is live!

Is jouw hond gechipt en geregistreerd? In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 zijn hier regels bijgekomen.

De vraag naar honden in Nederland is heel erg groot en een groot deel van de handel is illegaal. In illegale puppyhandel is veel geld te verdienen maar wordt er helaas vaak weinig rekening gehouden met de gezondheid en omstandigheden van de honden. Deze extra regels zijn alleen daarom al heel hard nodig. Door de nieuwe regels wordt voorkomen dat:

  • Pups op veel te jonge leeftijd worden gescheiden van hun moeder;
  • Zieke en slecht gesocialiseerde pups bij een nieuwe eigenaar komen;
  • Besmette honden die een gevaar zijn voor de volksgezondheid worden verkocht (bijvoorbeeld hondsdolheid, een ziekte die van hond op mens overgaat);
  • Hondenkopers worden misleid door buitenlandse pups te verkopen met Nederlandse chips en paspoorten.

Om deze registraties te kunnen doen heeft de Raad van Beheer eerder de applicatie Databank Honden in het leven geroepen. Naar aanleiding van de nieuwe regels, is er door een team van Developers van VX Company samen met de Raad van Beheer hard gewerkt om het nieuwe portaal live te krijgen.

Terug Vind Service 

Als je je hond in het Databank Honden portaal registreert, kun je gebruik maken van de ‘Terug Vind Service’. Met dit onderdeel kunnen hulpdiensten zoals de dierenarts, de dierenambulance of het asiel via het chipnummer van je hond de contactgegevens van jou als eigenaar direct en 24 uur per dag online opvragen.

Koppeling met en vernieuwing van IT4Dogs 

VX Company heeft vorig jaar ook het IT4Dogs portaal (mijnrvb.nl) in opdracht van Raad van Beheer ontwikkeld en gelanceerd. In dit portaal worden alle stamboomhonden geregistreerd. Tussen het IT4Dogs en het Databank Honden portaal is een koppeling gebouwd zodat de gebruikers van IT4Dogs automatisch en met dezelfde inloggegevens ook gebruik kunnen maken van Databank Honden. Het IT4Dogs portaal is samen met Databank Honden klaar voor de toekomst!

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

monique heinst-van elst, werkneemster vx company
Neem contact op met Monique Heinst
foto groep honden, vx company