vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht
logo vx, vx company

VX Company

+31 35 539 09 09


23/12/16

VX Company Forensic Analytics wint DITSS veiligheidsatelier voor derde keer

Mooi nieuws! Woensdag 14 december zijn we voor de derde keer op rij uitgeroepen tot winnaar van het DITSS (Dutch Institute for Technology, Safety & Security) veiligheidsatelier.

Vraag vanuit gemeente Tilburg

De gemeenten in Nederland zijn met ingang van 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO en Jeugdwet. Zij hebben daarmee de mogelijkheid om mensen te compenseren voor beperkingen. Ook hebben zij de wettelijke verplichting om maatregelen te treffen om misbruik van deze regelingen te voorkomen. De gemeente Tilburg heeft daarom de volgende vraag ingebracht in het DITSS veiligheidsatelier 2016: “Help de gemeente met het duiden van de vraag:

  1. Meer zicht krijgen op de verscheidenheid (vormen) van zorgfraude;
  2. Hoe krijg je deze fraude in beeld;
  3. Hoe kun je fraude voorkomen en bestrijden?”
Winnende businesscase ‘Wel zorgen, geen fraude’

Samen met CommunitySense, Talentengroep en VdS consult zijn we gekomen tot de winnende businesscase ‘Wel zorgen, geen fraude’. In deze case hebben we aangegeven dat het noodzakelijk is om te investeren in het opbouwen van profielen op basis waarvan de diverse risico’s op regelovertreding en fraude inzichtelijk worden.

CommunitySense is gespecialiseerd in kwalitatieve analyses en online krachtenveld analyses en brengt netwerkrelaties visueel in kaart. Talentengroep en VdS Consult hebben ervaring in doelmatigheid en rechtmatigheid in de zorg en een netwerk in het veiligheidsdomein. En wij hebben ervaring met en een netwerk in data-analyse en handhaving in het gemeentelijk domein. Een mooie combinatie dus en we kijken uit naar het vervolg!

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

joyce van vliet, vx company
Neem contact op met Joyce van Vliet
gang van het kantoor, vx company