vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

14/09/20

Nieuws nieuws

Applicatieontwikkeling Events
logo vx, vx company

VX Company

+31 35 539 09 09


14/09/20

Webinar: domain-centric architecture

Dinsdag 6 oktober 2020, 16.00 – 17.00 uur

Als developer of software architect, heb je vast wel eens aan een applicatie gewerkt waar het steeds moeilijker werd om nieuwe features toe te voegen. In het begin ging alles misschien nog vrij soepel, maar hoe groter de applicatie werd, hoe meer moeite het je kostte om iets nieuws toe te voegen, zonder bestaande functionaliteit kapot te maken.

In dat geval was de architectuur van de applicatie waarschijnlijk de oorzaak van het probleem. Want hoe groter een project wordt, hoe belangrijker het is dat de architectuur klopt. In veel projecten zie je dan ook een gelaagde architectuur ontstaan. Dit is de eerste stap richting een goede, stabiele architectuur. Maar wist je dat er goede en minder goede manieren zijn om zulke lagen vorm te geven? Tijdens dit webinar gaan we deze lagen eens goed onder de loep nemen!

Programma

We gaan tijdens het webinar naar de architectuur van een kleine voorbeeldapplicatie kijken. Deze applicatie is opgezet volgens een conventionele 3-laags model. Vervolgens gaan we proberen om een nieuwe feature toe te voegen en zo te ontdekken waar de pijnpunten in deze architectuur zitten.

Uiteraard werken we daarna toe naar een oplossing voor deze pijnpunten. We laten je zien hoe je het domein centraal kunt stellen binnen de architectuur. Hoe de database niet meer het allesbepalende onderdeel van je applicatie hoeft te zijn. Hoe dit je in staat stelt om te werken in thin vertical slices. En hoe je daarmee snel nieuwe features kan blijven bouwen, hoe groot je applicatie ook wordt.

Wat weet je na het webinar?

Na het webinar heb je geleerd dat door het gebruik van een domain-centric architectuur je beter in staat bent code te onderhouden omdat deze architectuur de complexiteit van de code vermindert. Infrastructurele aspecten (o.a. disk, netwerk, databases) worden losgetrokken van de code waar de complexiteit zit, zodat je je als developer kunt focussen op de kern van de functionaliteit: het business domein.

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

joyce van vliet, vx company
Neem contact op met Joyce van Vliet
gang van het kantoor, vx company