vx company
menu
sluiten

Software
health
check

Is jouw organisatie afhankelijk van bedrijfskritische applicaties? Wist je dat er onderliggende problemen kunnen ontstaan in de technologie of code die een groot risico kunnen vormen voor jouw organisatie, zonder dat iemand het doorheeft? Omdat software vaak erg omvangrijk is, is de complexiteit in dat geval moeilijk te overzien. Een software health check is dan een verstandige keuze!

Waarom is het belangrijk om een software health check te doen?

Omdat software vaak erg omvangrijk is, is de complexiteit moeilijk te overzien. Daardoor is vaak niet te overzien wat de impact van (achterstallig) onderhoud is. Omdat software in loop der jaren steeds is uitgebreid en aangepast is de gezondheid van de applicatie (en daarmee een indicatie van de vervangingskosten) vaak niet bekend. Dat niet alleen, ook de afhankelijkheden en koppelingen met externe systemen en databronnen zijn vaak niet goed meer in beeld. Daardoor kunnen er onderliggende problemen ontstaan in de technologie of code. Deze problemen kunnen een groot risico vormen voor de organisatie, zonder dat iemand het doorheeft. Met de software health check krijg je inzicht in hoe het er nu daadwerkelijk voorstaat met jouw bedrijfkritische applicaties. Hierdoor kan je tijdig ingrijpen en beter anticiperen op wat komen gaat.

Wat gebeurt er tijdens de software health check?

Een software health check identificeert inefficiënties in jouw applicatie(s) en het daarbij behorende onderhoud. De check kijkt daarbij uitgebreid naar functionaliteit en kwaliteit. Dit doen we in drie stappen:

  1. Wij maken kennis met de organisatie en bespreken de huidige en gewenste staat van de applicatie. We spreken dan graag met iemand die kennis heeft van de applicatie.
  2. We onderzoeken de productie- en (indien aanwezig) acceptatieomgeving en inventariseren het platform, de producten, versies en inrichting.
  3. We bekijken de broncode van de applicatie(s) en leggen daarbij nadruk op de structuur en de complexiteit van de code en de onderhoudbaarheid. Daarbij worden ook afhankelijkheden van externe systemen en databronnen in kaart gebracht om een volledig overzicht te creëren.
tekening, whiteboard, werknemers, overleg overleg werknemers achter computer, vx company
Wat mag je van ons verwachten?

Na het uitvoeren van de software health check leveren we een rapport op en bespreken we gezamenlijk de resultaten. Het rapport gaat in op de staat van de applicatie en wat dit voor gevolgen heeft voor jouw organisatie op (middel)lange termijn. Op basis hiervan krijg je een helder en onderbouwd beeld van hoe het ervoor staat. Daaropvolgend bespreken we de mogelijkheden om eventueel de applicatie door ons in beheer te laten nemen.

MELD JE AAN

nieuwsbrief

Meer weten over de software health check?

Mirjam Swets VX Company
Neem contact op met Mirjam Swets
gang van het kantoor, vx company