menu
sluiten
terug naar overzicht

Agile Coach

5 trainingsdagen
€3.499
Baarn

Waarom de Agile Coach training?
Tijdens de training Agile Meesterschap vond je meer verdieping in de uitvoering van jouw rol in het Agile proces. Nu gaan we een stap verder. Tijdens de Agile Coach training groei je naar het hoogste niveau van Agile, namelijk naar het niveau van Agile Coach. We richten ons vooral op het verdiepen van inzichten, intervisie en het aanscherpen van vaardigheden op het gebied van Agile. De training bestaat uit meerdere dagen die in overleg door het jaar heen verspreid zijn.

Wat leer je tijdens deze training?
Om een volwaardig Agile Coach te worden heb je naast kennis van en ervaring met Agile vooral coaching vaardigheden nodig. Deze training bestaat uit een aantal cruciale en enkele optionele onderdelen. Je kunt zelf een selectie maken, zodat de inhoud op jouw ambitie en situatie is afgestemd. De training neemt vijf dagen in beslag, verdeeld over een aantal maanden. Tijdens de eerste trainingsdag komt onder andere het volgende aan bod:

 • Vaststellen van persoonlijke leerdoelen
 • Discussie en inbreng eigen onderwerpen
 • Backlog prioriteren voor andere trainingsdagen

Voor de resterende trainingsdagen kun je kiezen uit:

 • Agile vanuit veranderkundig perspectief (Agile filosofie, cultuur, zelforganisatie versus zelfsturing, etc.)
 • Management coaching
 • Team coaching (omgaan met weerstand, leiderschapsstijlen, valkuilen in een team, etc.)
 • Agile Transitie
 • Transactionele analyse, (non)-verbale communicatie
 • Intrinsieke motivatoren en extrinsieke motivatoren
 • Krachtige vragen stellen; cruciale conversaties
 • Retrospective als samenwerkstimulatie; geven en ontvangen van feedback
 • Leiderschap in Agile
 • Agile testen
 • Lean Startup
 • Breder opschalen van Agile

We sluiten elke trainingsdag af met een evaluatie en een moment van zelfreflectie. Bovendien is het mogelijk om voor de komende trainingsdagen je persoonlijke backlog opnieuw te prioriteren en aan te vullen.

Vereiste voorkennis
Deze training is geschikt voor iedereen die de training Agile Meesterschap heeft afgerond én minimaal twee jaar actief met Scrum heeft gewerkt.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en om hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Nader overeen te komen

Op dit moment staan er geen data ingepland voor deze training. Heb je toch interesse om deze training te volgen of wil je de mogelijkheden horen? Neem dan contact op met Maartje Backus.

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen €3.499 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen en drankjes.

Direct inschrijven voor deze training

"*" indicates required fields

newsbrief
Privacy statement

Delen

meer weten over deze training?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus
overleg tussen collega's, vx company