menu
sluiten
terug naar overzicht

Agile Test Driven Development

3 trainingsdagen
€1.799
Baarn

Waarom de Test Driven Development training?
Het is een bekend fenomeen dat, naarmate een product langer meegaat, het steeds moeilijker is om het te onderhouden. De stabiliteit neemt af en nieuwe aanpassingen worden steeds lastiger. Als developer ben je verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van een product. Terwijl er van je gevraagd wordt om continu snelheid te houden, word je tegelijkertijd gevraagd het product in onderhoudbare staat te brengen en te behouden.

Test Driven Development (TDD) is een manier van ontwikkelen, waarbij je in korte cycli van maximaal vijf minuten itereert door drie fasen. Door de (unit-)testen vooraf te schrijven, word je geholpen om uit te gaan van het gewenste resultaat. Daarna zorgt de minimale implementatie ervoor dat er geen overbodige code wordt geschreven. Tot slot brengt de refactorstap de codebase terug in de optimale staat.

Wat leer je tijdens deze training?
Tijdens deze training leer je op een iteratieve manier te ontwikkelen, waarbij een schoon en onderhoudbaar systeem als uitgangspunt wordt genomen. Je verkent al coderend de principes en praktijk van TDD. Ondertussen gaan we ook diep in op de kwaliteit van de code. Wat kenmerkt goede code, waaraan herken je zwakke constructies en hoe kom je veilig en snel van het laatste naar het eerste? Van naamgeving tot duplicatie; je wordt continu uitgedaagd om betere code op te leveren. Onderdelen die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Opzetten en schrijven van unittesten volgens het FIRST-principe
  • Testgedreven ontwikkelen via red-green-refactor
  • Modularisering van code volgens de SOLID-principes
  • Code smells en refactoring van code
  • Emergent design

Na deze training kun je:

  • Goede tests schrijven voor code: leesbaar, onderhoudbaar en snel
  • Code testen in isolatie, met behulp van mocks
  • Test-gedreven ontwikkelen volgens de red-green-refactor cyclus
  • Redeneren over codekwaliteit in termen van onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid en correctheid
  • Kwaliteit continu verhogen door snel en veilig refactors toe te passen

Vereiste voorkennis
Tijdens deze training gebruiken we C# als voertaal, maar je bent vrij om implementaties in een andere taal op te leveren. Vanwege het hands-on karakter van de training, is het belangrijk dat je de basisvaardigheden van programmeren onder de knie hebt. Ervaring met unit-testen raden we aan, maar hoeft niet.

Daan Stolp

Mijn naam is Daan Stolp. Sinds 2009 ben ik professioneel software developer. Ik werk als developer en team-lead aan grote applicaties, in omgevingen waar technisch alles mogelijk is. Maar ook aan mobiele apps, waar het platform beperkt is en elke bit telt. En alles daar tussenin.

Ik bouw graag goede software. Niet alleen software die werkt, maar software die gemaakt is met clean code en een goede architectuur. Software waar je met plezier aan werkt. Om dit telkens opnieuw weer voor elkaar te krijgen, zijn twee ingrediënten onmisbaar. Ten eerste heb je een manier van werken nodig die je dwingt om te verbeteren. Om het beste uit jezelf te halen en het beste te maken van de code die je voor je hebt. En ten tweede moet je ervoor zorgen dat je collega’s en vakgenoten met je meegroeien, zodat je elkaar continu kunt uitdagen en kunt groeien als team, bedrijf en branche.

Het geven van Test-Driven Development (TDD) trainingen is voor mij een mooie manier om beide te bereiken. TDD helpt me om clean code te schrijven. En het is een heel goed middel om uit te vinden waar je code nog verbetering nodig heeft of waar je je eigen kennis kunt bijschaven. Door TDD- trainingen te geven, kan ik mijn kennis en ervaring delen met anderen en tegelijkertijd mijn eigen kennis verdiepen. En hoe meer mensen er bedreven in worden, hoe meer we uiteindelijk van elkaar kunnen leren.

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Nader overeen te komen

Op dit moment staan er geen data ingepland voor deze training. Heb je toch interesse om deze training te volgen of wil je de mogelijkheden horen? Neem dan contact op met Maartje Backus.

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.799 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

"*" indicates required fields

newsbrief
Privacy statement

Delen

meer weten over deze training?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus
overleg tussen collega's, vx company