menu
sluiten
terug naar overzicht

JMeter workshop

1 dag
€799
Baarn

Waarom de JMeter workshop?
Trage websites, trage toepassingen… We hebben het hier over de grootste ergernissen van de gemiddelde gebruiker. Waarom wordt het testen van ‘performance’ dan toch zo vaak uitgesteld? Performance testen is een specialisatie binnen het testvak. Tijdens deze workshop leer je wanneer en hoe je start met performance testen.

Wat leer je tijdens deze workshop?
Tijdens deze tweedaagse workshop leer je de basisprincipes van performance testen aan de hand van de testtool “JMeter” van Apache. Waar ga je onder andere mee aan de slag?

  • Het maken van performance testscenario’s met JMeter (diverse componenten waaruit een performance test bestaat).
  • De verificatie van objecten.
  • Het gebruik van databestanden.
  • Het gebruik van variabelen.
  • Het gebruik van reguliere expressies.
  • Het opzetten, configureren en uitvoeren van een performance test.

Tijdens de workshop komt ook het gebruik van het load testing platform BlazeMeter aan bod voor de simulatie van grote hoeveelheden virtuele gebruikers.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Voor testers, ontwikkelaars en applicatiebeheerders die met performance testen aan de gang willen gaan en/of kennis willen maken met JMeter. Er is geen voorkennis vereist om deze training te kunnen volgen.

Dave Koonen

Mijn naam is Dave Koonen en na 10 jaar softwareontwikkeling, testen en testautomatisering gedaan te hebben voor diverse bedrijven ben ik voor VX Company gaan werken. Bij VX Company houd ik me vooral bezig met testen, testautomatisering en geef ik graag testtrainingen. Daarnaast adviseer en begeleid ik geregeld organisaties m.b.t. het opzetten van frameworks voor testautomatisering en daaraan gerelateerde zaken.

Ik heb altijd veel affiniteit gehad met techniek en vind het erg leuk om theorie en praktijk te combineren tijdens trainingen. Naast een stuk kennisoverdracht vind ik het mooi als de cursist enthousiast geworden is over een onderwerp en de training verlaat met de drive en het vertrouwen om de opgedane kennis toe te kunnen passen.

Na afloop van deze workshop ontvang je een certificaat van deelname.

Nader overeen te komen

Op dit moment staan er geen data ingepland voor deze workshop. Heb je toch interesse om deze workshop te volgen of wil je de mogelijkheden horen? Neem dan contact op met Maartje Backus.

Workshop op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze workshop bedragen €799 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen

meer weten over deze training?

Neem contact op met Maartje Backus