menu
sluiten
terug naar overzicht

Scaled Professional Scrum

2 trainingsdagen
€1.250
Baarn

Waarom de Scaled Professional Scrum training?
Mooi nieuws! Een team binnen jouw organisatie werkt volgens Scrum, en dat werkt goed. De uitdaging is echter dat het product dat je maakt samenwerking vraagt tussen verschillende Scrum teams. Hoe kun je de voordelen van Scrum behouden als je organisatie groeit? Nexus is de oplossing. Nexus is een framework dat meerdere Scrum teams begeleidt in hoe zij samen kunnen werken om nieuwe functionaliteit te leveren in elke sprint. In twee trainingsdagen leiden onze trainers je op in Scaled Professional Scrum (SPS). Je doet alle kennis en ervaring op waarmee je Scrum succesvol kan inzetten in een geschaalde vorm.

Wat leer je tijdens deze training?
Je leert hoe je Scrum kan opzetten in een grote omgeving waarbij meerdere teams werken aan één product. We laten je zien dat je met behoud van de huidige Scrum principes, rollen, gebeurtenissen en artefacten Scrum kunt schalen. De training is interactief en tijdens de training spelen we spellen om de theorie te ondersteunen. Onderdelen die onder andere aan bod komen zijn:

  • De theorie: Nexus
  • De praktijk: wat moet je doen om Scrum te behouden als je werkt in een geschaalde omgeving?
  • Houding en gedrag: samenwerken over teams heen
  • Plannen: hoe ga je om met planningen in een geschaalde omgeving?

Vereiste voorkennis
Je hoeft geen theoretische voorkennis of ervaring te hebben. Het is wel handig om voorafgaand aan de training enige basiskennis op te doen door het lezen van de Scrum Guide en de Nexusguide.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en om hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Alle deelnemers die de Scaled Professional Scrum training afronden ontvangen een wachtwoord om het Scaled Professional Scrum (SPS) examen af te leggen. Als je ervoor kiest het examen binnen 14 dagen af te leggen, dan is een eventuele tweede poging gratis.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de Scaled Professional Scrum training bij VX Company zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Maak het oefenexamen via Scrum.org en lees de Engelstalige Scrum Guide goed door. Deze krijg je gratis van ons tijdens de training!

Nader overeen te komen

Op dit moment staan er geen data ingepland voor deze training. Heb je toch interesse om deze training te volgen of wil je de mogelijkheden horen? Neem dan contact op met Maartje Backus.

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.250 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

"*" indicates required fields

newsbrief
Privacy statement

Delen

meer weten over deze training?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus
overleg tussen collega's, vx company