IMG_7612 xsmall@4x

Van Baarn naar Tokio:
op naar de Paralympics

Trots maken wij bekend dat wij medesponsor zijn van rolstoeltennisster Marjolein Buis in haar avontuur naar de Paralympische Spelen in 2020, in Tokio. Wij hebben voor deze samenwerking gekozen omdat wij Marjolein, behalve erg sympathiek, ongelooflijk gefocust, gemotiveerd en professioneel, vooral inspirerend vinden. Zij is van wereldtopniveau in haar sport en wij willen als VX zijnde, de top zijn in onze sport.

Overeenkomsten topsport en IT

Als tennisster stelt Marjolein doelen en heeft zij een visie van de manier waarop zij het doel moet behalen. Het is daarom niet alleen leuk om haar te steunen en volgen, maar ook zeer nuttig en interessant voor ons als organisatie. Wij hebben onszelf ook een doel gesteld voor 2020: “Wij willen op Application Development en Data Excellence hét leukste en beste bedrijf zijn om mee en voor te werken”. Zo hebben wij net als Marjolein een visie én focussen wij ons met zijn allen op wat wij willen bereiken.

Dit is de eerste blog in een reeks die Marjolein voor VX Company gaat schrijven. Volg ons op LinkedIn om als eerste haar nieuwe blogs te lezen!

IMG_7685 xsmall@4x

“Of je je doel bereikt is nooit helemaal in je eigen handen, maar de reis ernaartoe wel, en daar kun je van genieten!”

– Michel Flens, CEO VX Company IT Services.

Focus op je doel

In deze eerste blog van mijn hand, stel ik mijzelf graag aan jullie voor. Mijn naam is Marjolein Buis, ik ben 30 jaar en woon in Beuningen. Sinds 2010 ben ik professioneel rolstoeltennisser en met veel plezier en inzet ben ik een kleine twintig weken per jaar op reis om in het buitenland deel te nemen aan internationale tennistoernooien.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag verschillende dingen. Ik vind het leuk om tijd door te brengen met familie en vrienden en dan bijvoorbeeld samen te eten of bordspellen te spelen. Ook besteed ik graag tijd aan lezen, studeren, tuinieren en puzzelen.

Tenniscarrière
Wanneer ik in Nederland ben, train ik 5,5 dag per week, met een vrije dag in het weekend. Mijn trainingsdagen bestaan uit een wisselende combinatie van tennistrainingen, krachttraining, duurtraining, fysiotherapie, massage, rust en reistijd. Mijn inspanningen hebben de laatste jaren al tot veel mooie prestaties geleid. De hoogtepunten hiervan zijn voor mij dat ik in 2016 Roland Garros heb gewonnen in het enkelspel en dat ik zelfs meerdere Grand Slam titels in het dubbelspel heb binnengehaald, plus een prachtige gouden medaille tijdens de Paralympische Spelen! Ik ben de huidige nummer 1 van de wereld in het dubbelspel en de nummer 5 in het enkelspel.

Ik als topsporter
In deze blog zal ik jullie vertellen hoe ik als topsporter om ga met het stellen van doelen en de focus op mijn doelen houden. Wanneer mensen aan mij vragen wat mijn doel is met tennis, dan vertel ik dat ik naar de Paralympische Spelen in Tokio wil gaan in 2020 en daar een medaille wil winnen in het enkelspel. Al twee keer eerder stond ik op de Paralympische Spelen. In Londen en Rio kwam ik in het enkelspel tot de kwartfinales. In Londen pakte ik goud in het dubbelspel, in Rio zilver. Ik zou dolgraag ook in het enkelspel een Paralympische plak in de wacht slepen en voeg bovendien graag nog een dubbelspel medaille toe aan mijn prijzenkast.

Doelen stellen
Een medaille winnen in 2020 is een mooi doel, maar het is wel duidelijk een doel voor de lange termijn. Om mijn doel te kunnen bereiken, is het zaak om al voor 2020 stappen te zetten. Bovendien wil ik mij niet enkel op één toernooi focussen, hoe mooi een goed resultaat in Tokio ook kan zijn. Ook op de weg ernaartoe wil ik genieten en presteren. Dat laatste is zelfs noodzakelijk om me te kunnen kwalificeren voor de Paralympische Spelen.

 

Ik zal mijzelf de komende twee jaar moeten ontwikkelen, om in 2020 over de vaardigheden en kennis te beschikken die mij naar het podium kunnen brengen. Tussen nu en Tokio zal ik nog zo’n veertig toernooien spelen, waaronder tien Grand Slams, twee WK’s enkelspel, twee WK’s dubbelspel en nog een heleboel andere toernooien. Elk toernooi opnieuw stel ik samen met mijn coach doelen. Het mag vanzelfsprekend zijn dat het geweldig is als ik het toernooi winnend kan afsluiten. Toch ligt de focus tijdens het toernooi niet op het winnen van het matchpoint in de finale. Er komt heel veel meer bij kijken en dat begint tijdens de trainingsperiodes in Nederland.

Neem bijvoorbeeld de huidige nummer 1 van de wereld in het enkelspel. Van deze Japanse speelster heb ik diverse keren gewonnen, maar de laatste keer dat me dat lukte is al weer twee jaar geleden. In Tokio wil ik van haar kunnen winnen, maar ook op het WK aan het einde van dit jaar en deze week op Roland Garros. Om dat voor elkaar te krijgen, zal ik een manier van spelen moeten beheersen die nodig is om van haar te kunnen winnen. Daarom analyseren mijn coach en ik hoe deze Japanse speelt en wat er in de afgelopen ontmoetingen tussen ons toe geleid heeft dat ik games en sets van haar gepakt heb. Op deze manier van spelen wordt getraind tijdens de trainingsweken in Nederland. Als ik vervolgens tegen haar moet spelen op een toernooi, zal ik er in de voorbespreking en tijdens de warming-up mee bezig zijn. En wanneer de kwartjes op zijn plek vallen, zal dat leiden tot winst. Maar dan hebben we het over één gewonnen wedstrijd. Stel dat ik in de volgende ronde van het toernooi wordt uitgeschakeld door iemand anders, dan heb ik het doel om het toernooi te winnen niet bereikt. Maar het doel om te winnen van de nummer 1 van de wereld is dan wel behaald en daarmee kan het toernooi voor mij toch geslaagd zijn.

Op weg naar 2020
Mijn ultieme doel is het winnen van een gouden medaille in het enkelspel in Tokio. Om dat doel te kunnen bereiken werk ik met tussendoelen. Of ik een Grand Slam kan winnen, ligt niet helemaal in mijn handen, omdat ik met tegenstanders te maken heb. Maar hoe ik mijn trainingen invul, wordt bepaald door mijn coach en mij. Elke tennistraining opnieuw hebben we een doel wat we willen bereiken. Elke fysieke training heeft een doel. En voor en tijdens elke training is het aan mij om te bekijken of het gestelde doel haalbaar is, of dat er wellicht van afgeweken moet worden, bijvoorbeeld wegens vermoeidheid of een blessure. Ik ben altijd doelgericht aan het werk, maar het is van belang om daar wel flexibel in te zijn. En gelukkig gaat me dat goed af!

In contact komen?

Wilt u meer weten over onze samenwerking met Marjolein? Bel 035 – 539 09 09 of stuur een mail naar marketing@vxcompany.nl

Persbericht

Lees hier het persbericht en bekijk de bijbehorende foto’s!