menu
sluiten

Wat is Agile?

Transform
your process

Agile is veel meer dan Scrummen of post-it’s plakken op een bord. Het is geen doel op zich, maar een middel om efficiënt en effectief producten te ontwikkelen. Met Agile transformeert jouw organisatie tot een wendbare, lerende organisatie die zichzelf constant aanpast aan veranderende omstandigheden. Zo bouw je een organisatie waar jouw collega’s graag werken en waar klanten uiterst tevreden over zijn.

Meer weten over Agile?
De basis van Agile

Agile wordt toegepast in complexe situaties zoals projectmanagement en is bedacht om proces gedreven organisaties te transformeren naar waarde gedreven organisaties. Door stapsgewijs te blijven ontwikkelen, los je met Agile het probleem veel sneller op en kun je direct starten met de ontwikkeling. Tegelijkertijd vermijd je grote ingewikkelde planningen en budgetten.

Agile werkt erg motiverend, maar vereist ook wat voorbereiding. Denk maar eens aan een ander soort planning, andere verdeling van verantwoordelijkheden, maar ook meer input en feedback. Een Agile transformatie kun je niet alleen, dat doe je samen. Om dat te bereiken is voldoende draagvlak in jouw organisatie de eerste stap die gezet moet worden.

Transformeer naar Agile

Jouw organisatie Agile inrichten doe je niet zomaar. Dat doe je met een reden. Zodra je die reden helder hebt, kun je met collega’s vanuit verschillende lagen en disciplines binnen jouw organisatie een transformatieteam vormen. Dit team zal tijdens de transformatie richting geven aan de rest van jouw organisatie. De diversiteit van het team zorgt voor een krachtige motor die de verandering binnen jouw hele organisatie in gang zet.

Op basis van de samen geformuleerde visie start je als transformatieteam met het opstellen van de eerste backlog. Dit is de basistechniek van Agile. Zie het als een lijst waarbij op volgorde wordt weergegeven wat er moet gebeuren. Bovenaan staat datgene wat het meest waarde oplevert voor jouw organisatie. Het is geen vaststaande lijst, maar een lijst die continu geëvalueerd en aangepast wordt. Daarin wordt de feedback van collega’s én klanten meegenomen om tot het beste resultaat te komen.

Ga aan de slag met onze Agile experts

Een nieuwe werkwijze is niet direct een gewoonte. Onze Agile transformatie experts en coaches gaan daarom graag samen met jou aan de slag. Wij staan je bij met advies, gevraagd en soms ook ongevraagd, en helpen je om het met het transformatieteam gestelde doel te behalen. Zo helpen wij jouw organisatie te groeien in wendbaarheid, effectiviteit, risicoreductie en tevredenheid!

Neem contact op met onze Agile experts

Professional
Agile Leadership
Essentials
training

Stel, jouw organisatie gaat Agile werken. Dat betekent een verandering. Een andere manier van werken. Een nieuwe uitdaging voor veel mensen binnen de organisatie, en niet in de minste plaats voor het management. In deze tweedaagse Professional Agile Leadership Essentials training leer je als manager wat jouw rol is binnen een Agile organisatie en hoe je ervoor kunt zorgen dat teams beter met elkaar samenwerken.

Training bekijken

Agile Foundation
training

Agile betekent letterlijk lenig. Huh? Wij laten je in deze training zien waarom. We vertellen je alles over Agile en de verschillende Agile methoden. Hoe kan het binnen jouw organisatie worden? Eigenlijk laat je je in een trainingsdag compleet onderdompelen in Agile. We waarschuwen je alvast: daarna wil je niet anders meer.”

Training bekijken

Agile Test Driven
Development
training

Het is een bekend fenomeen dat, naarmate een product langer meegaat, het steeds moeilijker is om het te onderhouden. De stabiliteit neemt af en nieuwe aanpassingen worden steeds lastiger. Als developer ben je verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van een product. Terwijl er van je gevraagd wordt om continu snelheid te houden, word je tegelijkertijd gevraagd het product in onderhoudbare staat te brengen en te behouden.

Training bekijken

Van top-down naar bottom-up. Spreekt dat jou aan?

Neem contact op met Maartje Backus