menu
sluiten

Wat is Kanban?

Visualize
your future

De wereld verandert continu. De markt past zich dagelijks aan en jouw organisatie verandert mee. Door de jaren heen volgen veranderingen elkaar steeds sneller op. Maar hoe kan jouw organisatie klaarstaan met een antwoord, nog voor de vraag wordt gesteld? Hoe kun jij jouw klanten optimaal bedienen met services, terwijl de behoefte nog niet is opgemerkt? Er is één raamwerk dat binnen alle andere methodieken past en leidt tot verbetering: Kanban.

Vraag de Kanban boekjes aan
Verantwoord verbeteren en veranderen

Flexibiliteit is het codewoord, Agility is de trend. Binnen de Agile methodieken is er een ruime keuze aan raamwerken. Ieder raamwerk is flexibel, kort-cyclisch en heeft focus op het doen van de juiste dingen. In de basis draait het dus om voortdurend verbeteren, experimenteren en optimaliseren.

Kanban is het alternatieve pad naar Agility. Kanban betekent letterlijk *visueel boord* of *visuele kaart.* Het is een raamwerk wat, mits goed geïmplementeerd, direct leidt tot verbetering in jouw business. Kanban zorgt voor verantwoorde veranderingen, met als ultiem doel jouw organisatie te laten evolueren naar een hoger niveau.

De principes van Kanban

In tegenstelling tot andere Agile raamwerken richt Kanban zich niet specifiek op Agility. Kanban biedt door de kortere doorlooptijden, hogere kwaliteit en grotere efficiëntie. Het bereiken van Agility is een mooie bijvangst. Kanban houdt vooral rekening met de verandertolerantie van jouw organisatie, zodat de natuurlijke weerstand onder jouw collega’s minimaal blijft.

Het raamwerk zorgt voor goede doorstroming in processen en het bereiken van de juiste flow. Kanban gaat op zoek naar de juiste balans tussen vraag en aanbod van capaciteit. Van work in progress naar monitoren, wijzigen en verbeteren. Kanban zorgt voor de focus op dat wat jouw klant nodig heeft, op het moment dat de klant er om vraagt. Of liever nog: voordat jouw klant beseft dat hier behoefte aan is.

Jouw business futureproof

Rolls-Royce, Spotify, Toyota en Siemens werken al met Kanban. Zij zien het niet als een leuke tool voor de IT-afdeling, maar implementeerden het in de hele organisatie. Van operationeel tot strategisch niveau, van marketing tot IT.

Ben jij klaar voor Kanban?

Kanban System
Design training

Kanban staat voor verantwoord veranderen. Het is een methode die direct leidt tot een verbetering in de dienstverlening. Kanban zorgt voor een goede doorstroming in de processen van een organisatie, het bereiken van flow. Het vermindert de hoeveelheid onderhanden werk waardoor dingen sneller gereed zijn.

Training bekijken

Kanban Systems
Improvement
training

Het Kanban Systems Improvement niveau richt zich op de daadwerkelijke implementatie en dagelijkse uitvoering van een Kanban systeem. Je kunt na deze training kiezen voor het Kanban initiatief dat het meest geschikt is voor jouw organisatie. Daarnaast leer je hoe je dit kunt beheren en gaandeweg evolueren.

Training bekijken

Maturity Model
& Coaching
Practices training

Evolutionary Change is echt jouw ding. En Kanban kan jou daar goed bij helpen. Of jouw organisatie wil meer fit-for-purpose worden. En jij speelt een belangrijke rol in deze verandering. Die je bovendien op een verantwoorde manier wil aanpakken die past bij de organisatie waarin je werkt. In beide gevallen is deze driedaagse combinatietraining geschikt voor jou.

Training bekijken

Stop starting, start finishing. Start Kanban!

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus