terug naar overzicht

Isabell Bones

+31 35 539 09 09


18/02/22

Breng je eigen vragen tot leven met Salesforce en Power BI

Ik ben groot fan van Power BI omdat je er heel snel interactieve rapportages mee kunt maken. Daarmee breng je data tot leven! En daarvan word ik als Data Analist blij. Je kunt makkelijk highlights aanbrengen en filters of slicers toepassen om nog meer informatie uit je data te halen.

De voordelen van het combineren van Salesforce en Power BI

Wat Salesforce betreft: ik had er zelf voorafgaand aan dit project nog niet mee gewerkt. Wat ik wel wist is dat het de leider in CRM software is, en helpt om bedrijfsprestaties te verbeteren. Binnen VX Company wordt Salesforce op verschillende manieren gebruikt. Niet iedereen gebruikt dezelfde of alle features. Waardoor dat komt weet ik niet precies.rnrnSalesforce biedt goede standaard inzichten in onderliggende data. Maar hey, bij VX Company zeggen we altijd ‘u003cstrongu003eAchieve moreu003c/strongu003e’! En we zijn onwijs nieuwsgierig! ???? We konden het dus niet laten om zelf met Salesforce data aan de slag te gaan in Power BI. Bovendien biedt dit ons de mogelijkheid om nog meer kennis van Power BI op te doen. Een win-win situatie dus!

Hoe hebben we het aangepakt?

Samen met Mark Mestrum, een collega van VX Company Data Integration en Analytics (DIA) had ik de missie: Salesforce data inlezen in Power BI en op basis daarvan interessante visualisaties maken. Nou dat klinkt makkelijk toch? Yep, totdat je het enorme aantal tabellen in het Salesforce model hebt gezien…rnrnNormaal gaan wij als Data Analytics Consultants met de opdrachtgever om tafel om hun behoeftes en vraagstukken in kaart te brengen. In dit geval is het een intern project, dus hadden we al snel een meeting gepland met Gitta Mes, onze manager. Zij heeft ons laten zien hoe zij Salesforce gebruikt. En boem! We hadden al snel antwoord op onze vragen. Accounts, activiteiten en opportunities waren de onderdelen die het vaakst terugkwamen in het gesprek. De bijbehorende tabellen waren snel gevonden en de eerste visualisaties snel in elkaar geklikt. Met een enthousiaste Gitta en nog meer vragen als resultaat!rnrnNu is de volgende vraag: ‘Zou dit ook in de smaak vallen bij de andere VX sales die met Salesforce werken?’ Hier gaan Mark en ik binnenkort achter komen… Volgende stap is overleg met een kleine groep sales. Aan hen gaan wij de huidige data visualisaties presenteren en vragen we feedback. Eén ding weet ik zeker: Mark en ik hebben in deze eerste fase al veel kunnen leren! Zowel aan de technische kant, maar ook wat business vraagstukken betreft. Fijn dat wij binnen VX Company voor dit soort interne projecten de ruimte krijgen.rnrnu003cemu003eWil jij weten hoe het verder gaat met ons Salesforce dashboard in Power BI? Stay tuned!u003c/emu003e

Delen