terug naar overzicht

09/10/18

Insight insight

Sponsoring

Michel Flens

+31 35 539 09 09


09/10/18

Van Baarn naar Tokio: Een sterk team om je heen verzamelen

Wij sponsoren Marjolein nu een paar maanden en we hebben aan haar gevraagd om een blog te schrijven over hoe zij een sterk team om zich heen verzamelt. Marjolein is volledig gefocust op haar eigen individuele ontwikkeling en presteren als topsporter.

u0022Haar verhaal vind ik interessant om te vertalen naar de rol van het team bij VX Company rondom de IT-professional. Onze IT-professionals zijn sterk op hun eigen ontwikkeling en prestaties gericht en VX Company wil daar de optimale begeleiding bij leveren.u0022

Een sterk team om je heen verzamelen

u003cstrongu003eGeschreven door Marjolein Buisu003c/strongu003ernIk ben erg blij met mijn begeleidingsteam. Iedereen levert op zijn eigen expertise een onmisbare bijdrage en samen vormen we een sterk geheel. Ik ben degene die uiteindelijk een wedstrijd wint (of verliest), maar de eer moet ook toekomen aan mijn begeleiders.rnrnu003cstrongu003eTenniscoach en -traineru003c/strongu003ernMijn coach, en tevens trainer, is de belangrijkste persoon uit mijn begeleidingsteam. Wanneer ik in Nederland ben, werken we er met elkaar aan dat ik een betere tennisster word. Een goede samenwerking is van belang. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en staan open voor elkaars ideeën. Hij beschikt over veel vakkennis en kan mij zowel op technisch, tactisch, als mentaal vlak een betere speler maken. Ik neem graag kennis van hem aan. Daarnaast is hij zelf een goede tennisser en kan ik fijn met hem trainen. We werken niet alleen in Nederland met elkaar samen, maar hij gaat ook mee naar de grote toernooien in het buitenland. Daar trainen wij samen ter warming-up, bespreken we mijn wedstrijd voor en analyseren we na afloop de wedstrijd. Mijn coach en ik analyseren tijdens de toernooien ook de andere spelers die we in actie zien en we hebben veel tijd om over overige tennis gerelateerde zaken te praten. Maar tegelijkertijd hebben we het ook gewoon gezellig samen en kletsen we over van alles en nog wat.rnrnu003cstrongu003eFysiotherapeutu003c/strongu003ernMijn fysiotherapeut is heel belangrijk om mijn lichaam optimaal te laten functioneren. Hij is zeer kundig en heeft ook specifieke kennis gericht op sport, tennis en mijn handicap. Ik vertrouw hem volkomen en dat is erg belangrijk, omdat op die manier het beste resultaat behaald kan worden met de behandelingen. Ik geef mij letterlijk aan hem over. Daarnaast weet hij ook hoe goed ik mijn eigen lichaam ken, dus hij kan met zijn behandelingen afgaan op de input die ik hem geef en trekt mijn beweringen niet in twijfel. Mijn fysiotherapeut is geïnteresseerd in mijn tennisprestaties en we houden ook tijdens toernooien op afstand contact met elkaar.rnrnu003cstrongu003eBondscoachu003c/strongu003ernVanuit de tennisbond krijg ik begeleiding van de bondscoach. Ik train twee dagen per week onder zijn leiding met andere Nederlandse rolstoeltennissers. Daarnaast gaat hij regelmatig mee naar buitenlandse toernooien. Het is fijn dat de communicatie tussen ons goed verloopt en dat hij daarnaast communiceert met mijn tenniscoach en fysiotherapeut, zodat we ons allemaal op dezelfde weg bevinden.rnrnu003cstrongu003eFysieke trainerrnu003c/strongu003eNa jarenlang begeleid te zijn door de fysieke trainer van de tennisbond, heb ik ervoor gekozen om mijn eigen gang te gaan. Ik heb veel van hem geleerd en daarna de opleiding tot fitnesstrainer gevolgd, waardoor ik zelf over veel kennis beschik. Ik maak nu mijn eigen trainingsschema’s, die ik laat controleren door een fitnesstrainer. Daardoor weet ik dat mijn fysieke trainingsprogramma goed in elkaar zit, maar geniet ik wel van de vrijheid om er mijn eigen keuzes in te maken.De mensen uit wie mijn team bestaat hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Dankzij goede communicatie en samenwerking kunnen we een optimaal resultaat behalen.

Delen