terug naar overzicht

02/04/20

Insight insight

Agile Kanban Samenwerken

Maarten Hoppen

+31 6 20 62 50 92


02/04/20

Kanbanize: een krachtige tool voor digitale Kanban-borden

Als geaccrediteerd Kanban Trainer en Agile Coach weet ik heel goed dat tools slechts middelen zijn tot een doel. Toch is goede software waarmee je flexibele Kanban-systemen kunt maken en met teamleden op afstand kunt werken geweldig om te hebben.

Gebruikersomgeving

Borden hebben een 4-staps zoom waarmee je in en uit kunt zoomen. Kolommen en zwembanen (swimlanes) kunnen worden samengevouwen en vergroot. Dit geeft flexibele controle over je schermruimte en wat je wel en niet wilt zien. Kaartjes kunnen verschillende kleuren hebben en op het hoogste zoomniveau kunnen ze zaken weergeven als avatars, deadlines, cyclustijd, subtaken, links, bijlagen en grootte enz.rnrnAls je met de rechtermuisknop op een kaartje klikt, verschijnt er een pop-up menu waarmee je allerlei verschillende acties op die kaart kunt uitvoeren zoals bijvoorbeeld: gebruikers toewijzen, linken naar andere kaarten en blokkeren. Kaartjes kunnen over het hele bord gesleept en neergezet worden. Op dezelfde manier kun je met drag-and-drop kaartjes aan een bovenliggende kaart koppelen om een parent-child koppeling te maken. Het systeem is intuïtief, responsief en gebruiksvriendelijk.

Business rules

Met business rules kun je acties in Kanbanize automatiseren. Bijvoorbeeld: “u003cemu003eblokkeer een bovenliggende kaart wanneer een van de onderliggende kind-kaarten wordt geblokkeerdu003c/emu003e”. Dit is slechts een voorbeeld, er zijn er nog veel meer van dit soort business rules.

En veel, veel meer…

Het gaat te ver om hier uitgebreid in te gaan op alle functionaliteiten maar er is nog veel meer. Er is een API, er zijn integraties met single-sign-on-systemen, ticketingsystemen, cloudopslag, Gitlab, Bitbucket en Subversion. Je kunt ook je eigen integraties maken met Zapier. Je kunt kaartjes aanmaken en manipuleren via e-mail. Er is tijdregistratie en werklograpporten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de tijdlijn-workflow die een visueel beeld geeft van eerdere, huidige en toekomstige initiatieven in een kalenderweergave.

Delen