terug naar overzicht

10/09/18

Insight insight

Sponsoring

Michel Flens

+31 35 539 09 09


10/09/18

Van Baarn naar Tokio: Prioritering

Wij sponsoren Marjolein nu een paar maanden en we hebben aan haar gevraagd om een blog te schrijven over prioritering. Marjolein behandelt in haar blog vooral de prioritering tussen privé en de druk om te presteren. Bij Marjolein heeft ‘presteren’ de betekenis van trainingen en wedstrijden, bij ons heeft ‘presteren’ de betekenis van onze werkuitdagingen.

u0022Ik herken daarin dat communiceren over je dilemma’s met prioriteren en keuzes maken, anderen laten weten waarmee je worstelt, heel erg helpt in zo’n situatie. In situaties dat de privé-offers of werkdruk even teveel worden, deel het met mensen om je heen. Dan sta je er niet alleen voor, kom je er samen beter doorheen en het voelt een stuk beter. Overigens, dit lukt mij ook niet altijd even goed, maar het klopt wél!u0022

Prioritering: keuzes maken in werk en privé

u003cstrongu003eGeschreven door Marjolein BuisrnKeuzes in mijn carrièreu003c/strongu003ernMensen maken per dag zo’n 35.000 keuzes. Gelukkig maken we de meeste keuzes niet bewust. Met betrekking tot mijn sportcarrière maak ik dagelijks bewuste beslissingen. Dat begint met het tijdstip waarop ik uit bed kom, wat onder andere te maken heeft met hoe laat ik ga trainen. Daar stem ik ook op af hoe laat ik ontbijt en wat ik dan eet. De hoeveelheid kilocalorieën, koolhydraten en eiwitten stem ik af op de te leveren trainingsarbeid.rnrnAls ik vele keuzes later eenmaal op de tennisbaan sta, maak ik samen met mijn coach keuzes over waar we de nadruk op leggen tijdens de training. Heeft bijvoorbeeld het ontwikkelen van mijn service prioriteit of kiezen we voor een andere focus? Het stellen van prioriteiten binnen mijn trainingen hangt samen met de doelen die we stellen, waarover ik in mijn vorige blog schreef.rnrnu003cstrongu003eEffect op mijn persoonlijke levenu003c/strongu003ernWanneer mijn tennisambities botsen met andere zaken, moet ik een afweging maken waar ik prioriteit aan geef. Dat is niet altijd gemakkelijk. Soms gaat het om relatief kleine beslissingen, zoals wanneer ik moet kiezen tussen nog een uurtje langer op een gezellige verjaardag blijven of op tijd naar bed gaan en volledig uitgerust aan een trainingsdag beginnen. Een treetje hoger staan de beslissingen die ik de afgelopen maanden nam gerelateerd aan de nieuwe woning van mijn vriend en mij. Hoe vaak kon ik verantwoord een training laten schieten voor een afspraak met de bank, bouwkundige of aannemer? Welk belang woog zwaarder? En kon ik beter een tennistraining of een fysieke training overslaan? Daar heb ik bewuste keuzes in gemaakt.rnrnVorig jaar kwam ik voor een keuze te staan, waarbij ik sportief en persoonlijk belang tegen elkaar af moest gaan wegen. Mijn zus zou gaan trouwen tijdens de US Open, een van de belangrijkste toernooien van het jaar. Het toernooi overslaan zou resulteren in een straf vanuit de tennisbond, waarvan ik een jaar lang last zou hebben. Maar natuurlijk wilde ik de bruiloft van mijn enige zus niet missen! Gelukkig waren mijn zus en zwager zo lief om hun huwelijk een week naar achteren te schuiven, waardoor ik geen keuze meer hoefde te maken. Maar het is al meermaals voorgekomen dat ik een bruiloft of begrafenis heb moeten missen, vanwege mijn tenniscarrière.rnrnu003cstrongu003eBegrip en steunu003c/strongu003ernHet is voor mij erg fijn dat mijn familie en vrienden begrijpen dat mijn sportieve doelen soms prioriteit hebben boven mijn wensen op sociaal vlak. Zonder hun begrip en steun, zou het erg eenzaam zijn aan de top van de wereld. Evengoed begrijp ik dat er momenten zijn waarop ik mijn carrière aan de kant moet schuiven om er te zijn voor hen. Gelukkig kan ik daar een goede balans in vinden.

Delen