terug naar overzicht

30/03/16

Insight insight

Microsoft Samenwerken

René Kalf

+31 6 22 98 68 96


30/03/16

Procesautomatisering met Nintex Workflow en Forms

Formulieren in SharePoint, die zijn al sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit een actief gebruikte SharePoint omgeving. Alleen al het digitaliseren van verlofbriefjes en declaratieformulieren doen het goed onder de gebruikers. Laat staan dat er gekeken wordt naar alle overige Word- en/of Excel-documenten die omgetoverd kunnen worden tot een formulier.

Procesversnelling

Wanneer iets automatisch gaat, gaat het vaak ook sneller. Je hoeft minder lang te wachten op goedkeuring of, beter nog, hoeft zelf minder handelingen uit te voeren om hetzelfde te bereiken. Door zowel het formulier als het proces te digitaliseren is zelfs aanzienlijke versnelling mogelijk.

Validatiemogelijkheden

Niets is frustrerender dan een formulier waarbij niet alles  (goed) is ingevuld. Met een pakket als Nintex Forms is het erg simpel om validaties toe te voegen en velden automatisch in te laten vullen. Geef middels labels aan welke invoer in een veld verwacht wordt zodat, ook wanneer er geen validatie plaats kan vinden, de medewerker direct weet welke informatie ingevoerd moet worden.

Aanvullende functionaliteit en handigheidjes

Naast de standaard acties, velden en validatiemogelijkheden heeft Nintex Forms ook een CSS- en Javascript-ondersteuning. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat jouw formulier het perfecte uiterlijk heeft, ook kunnen kleine scripts ervoor zorgen dat het perfect aansluit bij hoe de organisatie het voor ogen heeft. Oftewel, heb je kennis van Javascript? Gebruik dit dan in je formulieren!

Ondersteuning alleen wanneer nodig

Bij sommige pakketten ben je blij dat je het beheer uit kunt besteden, bij Nintex is dat niet nodig. Met een kleine training ben je namelijk zelf in staat om formulieren te ontwerpen, huidige formulieren aan te passen én de bijbehorende werkstroom aan te laten sluiten bij het proces! Natuurlijk, kom je er niet uit, dan is er altijd wel iemand bereikbaar om de nodige ondersteuning te bieden.

Delen