terug naar overzicht

09/04/19

Insight insight

Sponsoring

Michel Flens

+31 35 539 09 09


09/04/19

Van Baarn naar Tokio: Belastbaarheid

Marjolein heeft een blog geschreven, deze keer over belastbaarheid. Die belastbaarheid kan variëren, in samenhang met inspanning maar ook met omstandigheden.

u0022Bij topsport is dat heel goed voor te stellen natuurlijk, maar wij hebben daar ook mee te maken in ons werk. Ons werk is voor een belangrijk deel geestelijk inspannend. Het vraagt analyse, oplossend vermogen, creativiteit. Wanneer wij een drukke periode hebben, merken we ook weleens dat dat even niet meer goed lukt, of erg veel moeite kost.u0022

Belastbaarheid

u003cstrongu003eGeschreven door Marjolein Buisu003c/strongu003ernMijn belastbaarheid varieert. Dat kan van week tot week zijn, maar ook van uur tot uur. Verschillende factoren zijn daarop van invloed. Mijn werk is fysiek veeleisend. Mijn belastbaarheid hangt daarom voor een groot gedeelte af van mijn fysieke gesteldheid. Die wordt negatief beïnvloed door onder andere blessures, lange reistijd, (te) hard trainen en slechte voeding. Daartegenover staat dat ik mijn fysieke belasting kan verbeteren door een goede balans te vinden tussen training en rust, de juiste voeding, voldoende nachtrust en blessurepreventie.rnrnMijn mentale gesteldheid beïnvloedt ook mijn belastbaarheid. Als ik slecht geslapen heb, kan ik me door vermoeidheid moeilijker concentreren. En ook als er buiten de tennisbaan dingen spelen die mijn aandacht opeisen, ben ik niet 100% gefocust op mijn tennisslagen. Door hier op zo’n moment bij stil te staan, kan ik proberen de negatieve gevolgen voor de training zo veel mogelijk te beperken.rnrnIk voel me het beste als ik train op een manier die bij mijn belastbaarheid past. Ik haal graag het uiterste uit mezelf en kan daarbij veeleisend zijn, maar hou in de gaten dat ik niet over de grens ga. En soms zijn er anderen in mijn omgeving die me helpen om die grens te bepalen, zoals mijn coach. Hij kan aangeven dat genoeg genoeg is of me stimuleren om een extra training in te voegen, omdat mijn belastbaarheid het toelaat en de extra training me tot een betere speler maakt.

Delen