terug naar overzicht

Conny van Dijk

+31 35 539 09 09


14/10/21

Werken bij VX Company: Full Stack Softwareontwikkelaar

Full Stack Softwareontwikkelaar

u0026nbsp;rnrnu003cstrongu003eNaam: u003c/strongu003eBart van der Vlietrnrnu003cstrongu003eHuidige functie: u003c/strongu003eFull Stack Softwareontwikkelaarrnrnu003cstrongu003eWerkzaam bij VX Company: u003c/strongu003eSinds 1 januari 2017rnrnu003cstrongu003eDroom bij VX Company: u003c/strongu003eHet bedenken van een eigen softwaresysteemrnrnu003cstrongu003eGrootste leermoment bij VX Company: u003c/strongu003eNee leren zeggen als een project écht niet bij me past om zo een tof project op te kunnen pakken dat anders blijft liggen.

Waarom past de functie Full Stack Softwareontwikkelaar goed bij jou?

“Ik ben eigenlijk al verliefd op programmeren sinds de brugklas. Het begon met het besef dat ik een computer kon vertellen wat het moest doen. Iets werkend krijgen op een computer is voor mij hetzelfde als het maken van een puzzel. De ene puzzel heeft maar 10 stukjes en de andere wel 10.000; elke puzzel is anders en heeft een eigen complexiteit. Hoe steekt het in elkaar en hoe krijg ik het werkend? Daar bijt ik me het liefst in vast. Als er iets opgelost moet worden dan ga ik door tot het is opgelost. Vergelijk het met een auto; als deze stuk is, dan breng je die toch naar de garage? Ik doe dat niet, ik open zelf de motorkap, bekijk de motor en de accu en probeer wat dingen vast te maken of juist los te maken. Zo kijk ik ook naar mijn projecten.”

Wat waardeer je het meeste aan VX Company?

“Ik ben vader van vijf kinderen en dat is normaal gesproken niet makkelijk te combineren met een baan. Ze hebben hun best gedaan om opdrachten in mijn buurt te vinden, zodat ik niet ver hoefde te reizen. VX Company is namelijk gevestigd in Baarn, terwijl ik uit Beverwijk kom. Ze ondersteunen vanaf dag één mijn gezinsleven en daardoor ben ik loyaal aan en ook trots dat ik werk bij VX Company. Iedereen toont interesse in mij en mijn gezin, van directe collega’s tot aan de directie, en dat maakt voor mij echt het verschil.”

Hoe worden je ambities ondersteund?

“Op allerlei manieren, afhankelijk van welke ambities je hebt. Je kunt bijvoorbeeld kennissessies geven en daarmee je presentatieskills oefenen. Een oud-collega had een keer als doel om een presentatie te geven op een congres. Dat wordt dan ook geregeld en hier word je dan ook in begeleid. Er worden ook studiegroepen samengesteld voor medewerkers die hetzelfde certificaat willen halen. Voor het behalen van een certificaat moet iedereen een keer een onderdeel presenteren. Ik heb me daar ook voor opgegeven. Het leuke hieraan is dat ik dan ergens in moet duiken. Dat motiveert mij enorm, omdat ik een goede presentatie wil geven. Ik weet dat ik iets onder de knie heb wanneer ik het goed kan overbrengen op anderen.”

Doorgroeien tot Agile Coach, hoe gaat dat tot dusver?

“Tijdens een meeting tussen Softwareontwikkelaars en Agile Coaches merkten we dat we beiden nodig zijn voor het succes bij een klant. Het leek me leuk om het werk als Agile Coach ook aan te grijpen. Dit moet ik wel echt zelf doen, maar VX Company biedt wel alle ruimte om de vaardigheden te ontwikkelen die hierbij passen. Zo heb ik rechtstreeks contact gekregen met een goede Agile Coach binnen onze organisatie om vragen te kunnen stellen en daarmee mijn skills te kunnen verbeteren. Uiteindelijk wil ik starten met het leertraject om Agile Coach te worden. VX Company zorgt er dan voor dat ik aan projecten werk die ook echt bij mijn profiel passen.”

Wat is de mooiste opdracht waar je aan gewerkt hebt?

“Toen ik een aantal jaar geleden werd gevraagd om Lead Developer te worden van een team liet ik direct weten dat ik het op mijn manier wilde doen. Ik heb toen het Agile werkproces ingeregeld voor mijn team en tot de dag van vandaag krijg ik positieve feedback terug dat het goed werkt en dat mensen er tevreden mee zijn. Doordat Developers soms erg technisch praten en dat best lastig te verwoorden is, help ik hen de details uit te tekenen. Zo krijg ik het hele team mee! Mijn huidige opdracht is daarom wel de mooiste opdracht waar ik tot nu toe aan heb gewerkt. Omdat ik hier zowel de technische, als de Agile componenten kan combineren en toepassen. En dat is nu juist waar ik zoveel voldoening uithaal!”

Als je iemand tegenkomt die ook Full Stack Softwareontwikkelaar is, wat zou je hen dan vertellen over VX Company?

“Nou dat is eigenlijk heel simpel. VX Company is een geweldig bedrijf waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ruimte voor wie je bent, een plek waar je volledig jezelf mag zijn. Er wordt gekeken naar passende zelfontplooiing: welke training of opleiding past goed bij jou? Ook heb je twee vaste thuiswerkdagen per week. Mocht de opdrachtgever je toch 100% op kantoor willen laten werken, dan zorgt VX Company ervoor dat je alsnog die twee thuiswerkdagen hebt. Mis je momenteel iets bij je huidige werkgever, maar weet je nog niet zeker hoe je dit gat kunt vullen? Een grote kans dat VX Company dat wel kan.”

Delen