terug naar overzicht

Conny van Dijk

+31 35 539 09 09


15/11/21

Werken bij VX Company: Java Developer/Architect

Java Developer/Architect, vx company

u003cstrongu003eNaam: u003c/strongu003eSander Verbruggenrnrnu003cstrongu003eHuidige functie: u003c/strongu003eJava Developer/Architectrnrnu003cstrongu003eWerkzaam bij VX Company: u003c/strongu003eSinds 1 januari 2007rnrnu003cstrongu003eDroom bij VX Company: u003c/strongu003eKlanten en collega’s blijven ondersteunen en mijn kennis delenrnrnu003cstrongu003eGrootste leermoment bij VX Company: u003c/strongu003eVoordat ik bij VX Company aan de slag ging werkte ik bij een werkgever waar de communicatie steeds anoniemer werd naarmate de organisatie groeide. Toen ik net bij VX Company begon moest ik wennen aan de laagdrempeligheid en vriendelijkheid; iets dat veel beter bij mij bleek te passen.

Wat breng jij VX Company en jouw klanten als Java Developer/Architect?

“Ik kijk vooral naar het grotere plaatje. Dat kan ik het beste uitleggen aan de hand van mijn vorige project waar ik Lead Developer was. Ik dacht zowel op technisch als strategisch niveau mee met de klant en maakte het project daardoor helemaal eigen. De Product Owner en ik kregen hierdoor een enorm goede klik. We dachten namelijk op dezelfde manier over het systeem. Ik kijk niet alleen naar welk stukje techniek het beste past, maar juist hoe ik de klant het beste kan helpen. Soms is dat zelfs zonder techniek. Aan het eind van het project kreeg ik mooie feedback terug van de klant. Ik had ze echt geholpen met inzicht bieden in de verschillende manieren waarop ik hun probleem kon oplossen.”

Op welke manier blijf jij groeien?

“Mensen helpen zit echt in me. Ik zal nooit twijfelen om mijn ervaringen en kennis te delen. Anderen helpen en begeleiden vind ik erg belangrijk, want daar groei ik zelf ook door. Op dit moment zit ik op een project bij een klant waarin ik een beginnend Developer begeleid. Die heeft de afgelopen 10 jaar wat anders gedaan en wil nu toch weer met Java werken. Dat daagt mij uit om mijn ervaringen te delen, zonder dat ik het die persoon opleg. Neem niet alles zomaar van mij aan, maar kijk ook naar anderen en bepaal je eigen weg.”

Hoe helpt VX Company jou om je ambities waar te maken?

“Bijvoorbeeld door mij naar voren te schuiven als er specifieke vragen komen die bij mij passen. Dat is ook het voordeel van zo’n hechte club; weten wie je collega’s zijn en waar hun ambities liggen. Mensen weten van elkaar waar hun kracht zit en als er een vraag binnenkomt is het gelijk ‘laten we hem of haar vragen’. We houden elkaar op de hoogte over wat we zoeken in een volgende opdracht. Dan gaat VX Company daar ook naar op zoek.”

Wat maakt dat je er al bijna 15 jaar voor kiest om voor VX Company te werken?

“Vanaf het eerste moment voelde het eigenlijk al heel prettig. Gedurende de jaren leer je echt je collega’s kennen. Het feit dat ik mijn collega’s goed ken en ze regelmatig tegenkom op kantoor is voor mij een belangrijke reden om bij VX Company te blijven. Of het nou iemand van de directie is of van de staff medewerkers; iedereen kent elkaar, groet elkaar en praat met elkaar. Zo hadden we onlangs weer een BBQ met het software development team en organiseren we meetups waarin kennis delen centraal staat. Ik zit met mijn 15 jaar in de middenmoot van hoe lang medewerkers bij VX Company zitten. Er zijn ook veel collega’s die hier al 20 of 30 jaar werken en dat is best bijzonder binnen de IT.”

“De feedback die ik van klanten krijg geeft mij het gevoel van voldoening. Ik ben ergens voor gevraagd, er wordt naar me geluisterd en ik word daarin gewaardeerd.”

Kun je wat meer vertellen over deze meetups?

“Vanuit VX Company organiseren we met een aantal collega’s eens in de zoveel tijd meetups voor collega’s en concullega’s. Zo’n meetup begint vaak met een demo waarin we laten zien hoe we werken rondom een bepaald thema. Daarna gaat de groep zelf aan de slag met een opdracht. Niet met de bedoeling om dat af te krijgen, maar juist om erover te discussiëren met anderen: hoe zou jij dit aanpakken? Daarnaast regelen wij de pizza!”

Als je op een van onze meetups met vakgenoten praat, wat vertel je dan over VX Company?

“Het kleinschalige, de onderlinge contacten, de kennisdeling en de manier waarop we bij klanten worden ontvangen en ingezet. Het gaat niet alleen om je technische kennis of productiewerk, maar ook om je adviserende rol. Je wordt echt gevraagd voor jouw ervaring en binnen VX Company wordt er oprecht gezocht naar de beste match voor een bepaalde opdracht. Dat is de kracht van VX Company. Er is ook veel interesse in de werknemer zelf. Je manager gaat echt met je in gesprek over je ambities, projecten en uitdagingen. Dat maakt dat je Manager niet alleen een Manager, maar ook je Coach is.”

Delen