terug naar overzicht

13/01/22

Insight insight

Agile Werken bij VX Company

Conny van Dijk

+31 35 539 09 09


13/01/22

Werken bij VX Company: Principal Agile Consultant

Hoe komt het dat jij en VX Company al 22 jaar goed op elkaar aansluiten?

“De medewerker wordt hier op een dusdanige manier centraal gesteld dat ik niet geloof dat andere bedrijven dat kunnen evenaren. VX Company geeft mij alle vrijheid die ik als zelfstandige ook zou hebben. Deze vrijheid zorgt ervoor dat ik me altijd kan blijven ontplooien en dat ik continu uit mijn comfortzone probeer te stappen. Hierin passen we goed bij elkaar. Als iemand me vraagt of ik iets kan, dan zeg ik zoals Pipi Langkous zou zeggen: ‘Ik denk het wel, want ik heb het nog nooit gedaan.’ Vrijheid heeft lef nodig om ook daadwerkelijk fouten te kunnen maken en daarvan te leren. Die mogelijkheden heeft het management mij altijd geboden: dat ik word gefaciliteerd om mijn werk in mijn waarde te doen. VX Company heeft namelijk de hiërarchische piramide omgedraaid. De punt van de piramide die voor het management staat, zit normaal aan de bovenkant, maar bij VX juist aan de onderkant. Hiermee zeggen ze: de meeste waarde zit in de professionals die met de klanten werken. Het management heeft een ondersteunende rol. Dit zorgt ervoor dat VX Company en ik beide floreren doordat we zo op elkaar ingespeeld zijn.”

Hoe heeft VX Company je geholpen om te komen waar je nu bent?

“Ik ben trots en dankbaar dat ik alle vrijheid heb gekregen om mezelf te ontwikkelen. Binnen VX Company heb ik verschillende functies vervuld, van Ontwikkelaar tot Technisch Manager. Ik wilde een managementrol proberen omdat het ondernemen mij aantrok. Toch kwam ik er vrij snel achter dat ik eigenlijk helemaal geen manager ben, maar juist liever direct met klanten werk. De passie en energie die ik in klanten steek, mistte ik in de rol van manager. Gelukkig houd je carrière bij VX Company niet op als een functie niet goed bij je past. Samen met onder andere de directeur keken we naar welke functie dan wel bij me zou passen. Zo ben ik de Agile hoek ingegaan. Het begon bij een parttime rol waarin ik mezelf en de afdeling kon doorontwikkelen en is uitgegroeid tot een team VX’ers die de hele Agile coaching en consulting doet binnen VX Company. Dagelijks worden trainingen en workshops gegeven aan teams rondom de Agile werkwijze. Naast dat er verwacht wordt dat je jezelf blijft uitdagen in je huidige werkzaamheden word je ook uitgedaagd door het management. Het is een continu samenspel tussen het management en de professionals. Iedereen heeft veel motivatie en ideeën bij VX Company. Heb je een goed idee? Dan mag je met een plan komen en het uitvoeren. VX Company biedt genoeg ruimte om je te verdiepen daar waar je interesses liggen.

Maarten Hoppen Bianca Griffioen

Delen