terug naar overzicht

Conny van Dijk

+31 35 539 09 09


20/12/21

Werken bij VX Company: Software Tester

Software Tester

u0026nbsp;rnrnu003cstrongu003eNaam: u003c/strongu003eMichael van Noorloosrnrnu003cstrongu003eHuidige functie: u003c/strongu003eSoftware Testerrnrnu003cstrongu003eWerkzaam bij VX Company: u003c/strongu003eSinds oktober 2017rnrnu003cstrongu003eDroom bij VX Company: u003c/strongu003eGroeien als professionalrnrnu003cstrongu003eGrootste leermoment bij VX Company: u003c/strongu003eDat je elke vraag gewoon kunt stellen zonder dat je daarop wordt beoordeeld. Ook al is het voor je collega’s of opdrachtgever een open deur.

Hoe heeft VX Company je geholpen bij de start van je carrière?

“Voor ik terecht kwam bij VX Company ben ik tien jaar werkzaam geweest in het transport. Ik maakte een carrièreswitch door de IT in te gaan. Na mijn eerste schooljaar werd ik erop gewezen dat ik vrijwel direct aan de slag kon gaan bij een werkgever. Het was voor mij de manier om wat ik leerde in de schoolbanken te combineren met de praktijk. Na meerdere mislukte sollicitatiepogingen bij andere bedrijven ging ik er eigenlijk vanuit dat het niks meer ging worden. Tot ik positief verrast werd en VX Company mij belde of ik niet wilde komen solliciteren als Software Tester. Zij zagen een tester in mij vanwege mijn oog voor detail en kwaliteit en het effectief laten verlopen van processen. Vanaf dat moment heeft VX Company mij bij het hele leerproces begeleid. Ze regelden de juiste trainingen, zorgden ervoor dat ik de juiste certificaten kon behalen en betaalde mijn volledige opleiding: deeltijd hbo Informatica. Zelfs het eerste jaar voordat ik bij hen aan de slag ging. Elke week gaven ze mij een middag vrij om aan school te werken. Tot de dag van vandaag worden er passende trainingen en cursussen aangeboden om te kunnen specialiseren en mijn skills verder te ontwikkelen.”

Wat doet VX Company voor je wanneer een opdracht niet meer lekker gaat?

“Dan grijpt het management in. Dat klinkt misschien heftig, maar ze zijn heel betrokken bij ons. Ik doe de opdracht voor de klant, dus ik wil goed resultaat behalen. Als dat niet lukt vind ik dat jammer. VX Company wil dat we ons werk goed kunnen doen, dus bespreek ik samen met de verantwoordelijke wat mijn werk belemmerd en hoe dit opgelost kan worden. VX Company is een platte organisatie en dat merk je helemaal wanneer dit soort situaties zich voordoen. Als ik tegen problemen aanloop bij een opdrachtgever, wordt er dus bijgesprongen, zonder twijfel. Mocht dit te lang duren dan mag ik ook zeggen: deze opdracht past niet bij mij. Dan wordt er door VX Company direct een andere opdracht gezocht.”

Wat vind je het fijnste aan de werksfeer bij VX Company?

“Dat alle collega’s de tijd nemen om je te helpen. Kennisdeling is een groot onderdeel binnen VX Company. Ik ben iemand die makkelijk een vraag stelt als ik iets niet weet of iets nieuws wil leren. Mijn collega’s nemen je zonder moeite mee in hun werk, net zolang tot je het volledig snapt. Ik voel me altijd serieus genomen, ook als vragen die ik stel een open deur zijn voor anderen. Al mijn collega’s hebben deze instelling en dat zorgt voor een betrokken bedrijfscultuur. We zetten die extra stap voor elkaar omdat we elkaar niet beoordelen.”

Wat zou je iemand vertellen die niet bij VX Company werkt, maar wel open staat voor een nieuwe uitdaging?

“Het eerste wat ik nu opnoem als ik iemand vertel over VX Company is dat ze mijn hele opleiding hebben betaald. Zelfs voor het eerste jaar dat ik daar nog niet werkzaam was, met terugwerkende kracht! Dat zal ik nooit vergeten. Daarna natuurlijk over het TalentLab programma en het uitgebreide, persoonlijke traject waarin ik werd klaargestoomd voor mijn functie. Van het buddysysteem waarin ik werd gekoppeld aan een ervaren collega tot het volgen van trainingen die perfect aansloten op mijn vaardigheden. Ik kan oprecht zeggen dat ik VX Company aan zou raden bij iedereen. Zelfs als je begint in een bepaalde functie betekent dat nog niet dat je die functie altijd moet vervullen. Je kunt hier alle kanten op én ze begeleiden je daar ook nog in!

Delen