vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

29/06/20

Insight insight

Agile Werken bij VX Company
close up vrouw, vx company

Maartje Backus

+31 6 15 02 42 65


29/06/20

Accountmanagement bij VX Company: toen, nu en straks

Het is maandag: we mogen er weer met volle bak tegenaan. Starten met de salesmeeting, filemeldingen checken en op naar bestaande en nieuwe klanten die voor deze week in de agenda staan. Dat was toen, maar hoe is dat nu?

Het zal herkenbaar zijnmaar als sales ben je toch het liefst onderweg of in het hart van de organisatie aanwezig om de successen met je collega’s te delen en gezamenlijk voor doelstellingen te gaan. Dit was de afgelopen maanden niet mogelijk. Oké dan buigen we mee, werken we thuis en doen we de klantbezoeken gewoon’ via Teams. Dit scheelt veel reistijd en in ieder geval een aantal kopjes goedbedoelde kantoor koffie. Mijn kinderen zijn inmiddels het huis uit, dus ruimte genoeg voor een rustige goede werkplek. Met slechts het belopen van een trap naar de werkkamer had ik nooit gedacht dat ik op één dag Gouda, Amsterdam, Arnhem en Den Haag zou aandoen voor klantbezoeken en tóch op tijd thuis zou zijn.  

De afgelopen periode heb ik veel leuke gesprekken gevoerd, en ben zeker een ervaring rijkermet nieuwe klanten kennis maken terwijl op de achtergrond de kinderen door de kamer drentelen, de partner met de stofzuiger voorbij komt of je door ruimtegebruik ineens een slaapkamer binnentreedt ?. Het kan allemaal. Gelukkig maar!  

Wij hebben met ons team van VX Company de afgelopen maanden ondanks alles wat er in de wereld gebeurt, toch veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. We kunnen wel concluderen dat een sales die het ook moet hebben van juist het sociale en menselijke aspect best tot veel in staat is vanachter een beeldbuis. 

Toch, nu we weer langzaam naar kantoor mogen bruist er weer een andere energie. We constateren dat niet iedereen de 1,5 meter met de koelkast heeft gehandhaafd, constateren dat iedereen een andere kijk heeft op de uitgezette looproute, constateren dat collega’s ineens handhaaf skills bevatten als nooit tevoren en constateren dat die kantoor koffie eigenlijk nog zo slecht niet is. Ik ben blij dat ik er weer ben. Lol met de collega’s en gezamenlijk successen vieren blijven toch ook wel heel belangrijk binnen het sales vak! 

Hopelijk tot gauw! En nee, je koffie is zo slecht nog nietIk kom er graag weer snel een drinken! ?  

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

Maartje, vrouw, bril, lachen, VX Company
Neem contact op met Maartje Backus
gang van het kantoor, vx company