vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

16/11/17

Insight insight

Events Microsoft Samenwerken
rene kalf, vx company

René Kalf

+31 6 22 98 68 96


16/11/17

Dag 2 van de European SharePoint Conference 2017

De tweede dag van de European SharePoint Conference begon, in tegenstelling tot gisteren, niet met een Ierse dansvoorstelling, maar wel met een presentatie over Machine Learning, gegeven door Rafal Lukawiecki.

De basis van zijn presentatie was niet zozeer gericht op de nieuwe, toffe functionaliteiten binnen Machine Learning / Artificial Intelligence (zoals Face Recognition, SIRI, etc.), maar voornamelijk op het data management / data analyse aspect, gebruikmakend van de Azure Machine Learning Studio. Hoe bepaal je wie je VIP-klanten zijn? Aan welke klanten ga je (wellicht) het meeste verdienen? En aan welke juist niet? Hierbij zijn een aantal onderdelen belangrijk:

  • Staar je niet blind op de uitkomst van deze informatie. Je moet het namelijk ook uit kunnen leggen aan je collega’s, managers of zelfs je klant. Als je dat niet kunt is het enige antwoord wat je kunt geven: “Computer says ‘No’”.
  • Hoe meer data je hebt, hoe meer data je (naar alle waarschijnlijkheid) kunt verwijderen. Begin met een kleine set relevante data en ga dit later uitbreiden.
  • Een derde, maar zeker geen minder belangrijk onderdeel, zorg voor een heldere business case. Waarvoor wil je Machine Learning / Artificial Intelligence toepassen?

Na de keynote was het tijd voor een sessie door Elio Struyf, met een heldere introductie in het web-stack development landschap binnen SharePoint / Office 365. Tools als NPM, Gulp, Yeoman, Webpack en Node.JS kwamen hier aan bod. Het is, naast alle deep-dive sessies ook fijn om even het overzicht te krijgen (zeker voor een niet-ontwikkelaar zoals ik)!

Aansluitend een sessie gegeven door Symon Garfield over de geheimen van verandermanagement in de digitale werkomgeving. Het was vooral leuk om te zien dat een theorie uit de jaren 60 nog steeds toepasbaar is op de huidige veranderprocessen. Mensen betrekken, zorgen voor een heldere communicatie en gebruik maken van sponsoren om de verandering in gang te zetten. Naast het PROSCI model, wat uitgebreid aan bod kwam, ging Symon ook in op een succesverhaal! Het belangrijkste daar uit? Zorg dat de ‘early adopters’ mensen in de organisatie zijn waar iedereen zich mee kan associëren, dus juist niet de IT-afdeling.

Als laatste wil ik nog kort ingaan op de sessie van Dave Cohen: Inform and Engage Employees with SharePoint Communications Sites and News. Wat komen er mooie ontwikkelingen aan wat betreft de Communication Sites. Het is dat deze blog een terugkoppeling geeft van de gehele dag, anders had ik hier veel meer over willen zeggen (wat ik overigens ook nog ga doen in een andere blog).

De communication sites worden uitgebreid met nieuwe sociale functionaliteiten, zoals de Social Bar bij nieuwsberichten, Web Parts worden uitgebreid met extra functionaliteiten, nieuwe Web Parts worden toegevoegd, de Hub Sites worden begin 2018 toegevoegd aan de First Release Tenants, Site Thema’s en Site Designs… Kortom, genoeg om naar uit te kijken!

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

rene kalf, vx company
Neem contact op met René Kalf
gang van het kantoor, vx company