vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

03/02/22

Insight insight

Power Platform
Erwin de Rijk, VX Company

Erwin de Rijk

+31 6 46 90 95 76


03/02/22

Inzicht in Salesforce en Teamleader met Power BI

Ik zal het maar gelijk toegeven: hoewel ik regelmatig gebruik maak van Salesforce om ons commerciële proces te ondersteunen en te monitoren ben ik er geen held in. Ook Teamleader, ons service managementsysteem (voor Applicatiebeheer essentieel), kan ik gebruiken maar om nu te zeggen dat ik er handig in ben… mwah, dat is een brug te ver.

Ik ben echter wel eindverantwoordelijk voor ons dagelijkse proces: zowel qua dienstverlening naar onze klanten als op het gebied van commercie en het vinden van nieuwe klanten. Dus wat doe je dan? Ik maak gebruik van twee speciaal ontwikkelde Power BI dashboards waarmee ik de stuurinformatie krijg die ik op elk gewenst moment nodig heb. 

Voor zowel Salesforce als voor Teamleader geldt dat het inzicht dat ik wil hebben heus wel via de standaard rapportages te verkrijgen is. Beide producten voorzien in standaard rapportages en dashboards die bedoeld zijn om mensen zoals ik inzicht te geven. Echter zoek ik me af en toe een ongeluk naar de juiste parameters en de rapportages zijn voor mij vaak net niet volledig genoeg. Ik zou kunnen werken met het exporteren van data in combinatie met Excel en het nodige handwerk, maar dat is foutgevoelig, tijdrovend en niet leuk. 

Natuurlijk kan ik via Teamleader precies zien hoeveel tijd er aan een specifiek incident of wijziging is besteed, en ook wie die tijd heeft besteed is prima inzichtelijk. Vanuit mijn rol wil ik echter ook weten wie de afgelopen maanden de meeste tijd aan een bepaalde klant heeft besteed (dan weet ik namelijk wie waarschijnlijk de meeste kennis van die klant heeft). Ook wil ik graag in één rapportage een overzicht van geregistreerde werkzaamheden in Teamleader, in combinatie met onze urenregistratie in Navision. Dat bleek via Power BI verrassend eenvoudig te realiseren. Omdat ik daarin eenvoudig de periode kan selecteren kan ik ook goed zien wat er verandert in de loop van de tijd. 

Voor Salesforce geldt eigenlijk dezelfde uitdaging: ik kan er prima een lead, een opportunity, taken en contactmomenten in aanmaken en volgen. Maar ik ben ook geïnteresseerd hoe e.e.a. verandert in de loop van de tijd, hoe de Salesforce activiteiten van de ene Accountmanager/Sales zich verhouden tot die van de ander. We hebben al een intern Power BI dashboard waarin de resultaten van klanten en branches verdeeld over onze verschillende werkmaatschappijen inzichtelijk zijn gemaakt, dus onze volgende stap wordt wellicht om deze twee dashboards (een vanuit Saleforce en de andere vanuit Navision) te integreren. 

PowerBI

Vanuit ons Power Team verzorgen wij SLA gebaseerde ondersteuning op zowel PowerApps als op Power BI omgevingen, dus het is heel makkelijk om snel een dashboard of rapportage aan te passen aan veranderende wensen of nieuwe inzichten. Deze dienstverlening leveren wij natuurlijk ook aan bestaande en nieuwe klanten. 

Wil je meer weten over het gebruik van Microsoft Power BI in combinatie met Software as a Service (SaaS) applicaties zoals Salesforce of Teamleader? Neem dan contact op met Erwin via onderstaande gegevens.  

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

Erwin de Rijk, VX Company
Neem contact op met Erwin de Rijk
gang van het kantoor, vx company