vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

12/10/16

Insight insight

Testen
logo vx, vx company

VX Company

+31 35 539 09 09


12/10/16

Het Open Device Lab, websites testen via mobiele apparaten

Iedereen doet tegenwoordig aan software testen. Dit is namelijk erg belangrijk om de kwaliteit van gebouwde software te waarborgen. Wanneer een website gebouwd wordt moet tegenwoordig getest worden met veel verschillende mobiele apparaten. Men bezoekt namelijk steeds meer websites via een mobiel apparaat zoals een Ipad of een Samsung Galaxy telefoon. Niet elk bedrijf heeft al deze apparaten beschikbaar en dat maakt het testen lastig. Voor deze situatie is het Open Device Lab in leven geroepen.

Een Open Device Lab, oftewel ODL, is een locatie die specifiek is ingericht om mobiele apparaten te kunnen testen. Iedereen die het wil kan op deze locaties gratis verscheidene mobiele tests uitvoeren op de gebouwde software.

Ik was voor een opdracht in Rotterdam om een website te testen. Dit ging op zich prima, alleen was er slechts 1 apparaat beschikbaar om op te testen. Mijn eigen laptop. Aangezien de website naar verwachting veel bezocht zou worden via mobiele apparaten, was het nodig om een oplossing te vinden om op zo veel verschillende mobiele apparaten mogelijk te testen zonder deze allemaal aan te hoeven schaffen.

Na een aantal Google zoek opdrachten, kwam ik uit bij het concept Open Device Lab. Na een telefoontje aan een Open Device Lab in Rotterdam had ik direct een afspraak om op hun locatie te kunnen testen. Naar mijn verbazing werd dit alles gratis aangeboden.

Aangekomen bij het ODL in Rotterdam werd ik verwelkomd met een kop koffie en begeleid naar een aparte ruimte om met de mobiele apparaten de website te kunnen testen. Alle apparaten waren netjes opgesteld, opgeladen en opgeschoond van vorig gebruik.

Na een dag testen op verscheidene apparaten zijn er nog veel bugs gevonden die zich op desktop browsers niet voor deden. Qua website design en interactie vallen er ook dingen op die op een mobiele omgeving die niet helemaal correct werken, terwijl op de desktop de functionaliteit wel goed werkt.

Al met al is het zeer aan te raden om mobiele tests uit te voeren bij een Open Device Lab wanneer niet alle benodigde apparaten beschikbaar zijn. Meer informatie over het Open Device Lab en de locaties die opengesteld zijn om bij te testen zijn te vinden op de Open Device Lab website: www.opendevicelab.com.

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

joyce van vliet, vx company
Neem contact op met Joyce van Vliet
gang van het kantoor, vx company