vx company
menu
sluiten
terug naar overzicht

01/07/19

Insight insight

Events Microsoft
rene kalf, vx company

René Kalf

+31 6 22 98 68 96


01/07/19

René in Afrika

Begin mei ben ik met mijn opdrachtgever VEI naar hun jaarlijkse Waterworx conferentie geweest. Waterworx is een samenwerking tussen de drinkwaterbedrijven en het ministerie van Buitenlandse zaken. In Waterworx zijn er 23 projecten gedefinieerd waarbij samengewerkt wordt met lokale drinkwaterbedrijven in Afrika en Azië om schoon drinkwater te leveren.

De Waterworx conferentie was deze keer in Nairobi, Kenia, dichtbij de projecten. Op deze conferentie waren de RPM’s (Regional Project managers) aanwezig, de doelgroep waar we met PowerApps een App voor ontwikkelen. Deze App verzorgt alle administratieve processen rondom de projecten, zoals het vinden van goede techneuten bij de Nederlandse drinkwaterbedrijven die de lokale drinkwaterbedrijven ondersteunen bij het uitrollen van het drinkwaternetwerk. Deze ondersteuning vanuit de aangesloten Nederlandse drinkwaterbedrijven blijft niet alleen beperkt tot techniek zoals het opsporen van lekkage, ook wordt bijvoorbeeld geholpen bij het opzetten van facturering. Dat gaat in Afrika absoluut anders dan bij ons met ons goede banknetwerk, hoewel de alom aanwezigheid van mobiele telefoons juist hier ook weer nieuwe mogelijkheden bieden.

Tijdens de conferentie hebben we de introductie en training van de App verzorgd. Doordat we PowerApps als Low-Code platform gebruiken konden we tijdens de conferentie nog aanpassingen doen aan de wensen van de RPM’s. Het was goed om ter plekke te zijn voor de interactiviteit met de (toekomstige) gebruikers, maar ook om te ervaren hoe de App zich gedraagt in Afrika met niet altijd even goed Internet.

Door het extra lange verblijf (inclusief een weekend) was er ook nog tijd voor uitstapjes, met name de safari door het Nairobi National Park was bijzonder. Niet alleen om de dieren te spotten, maar ook de extra (gratis) sensatie om de vastgelopen auto weer uit te graven en op weg te helpen. Kortom een geweldige ervaring om als ICT-er in Afrika te zijn.

Blog – René – VEI – Afrika

Delen

Meer weten over dit onderwerp?

rene kalf, vx company
Neem contact op met René Kalf
gang van het kantoor, vx company